_D4N9767

Ilves pelasi kauden kahdeksannen ottelunsa Naisten Liigassa lauantaina HJK:ta vastaan. Juhlaotteluun saapui 640-päinen yleisö ja mikäs sen mahtavampaa kuin ottaa kolme pistettä kotona hyvästä vastustajasta tällaisen yleisön edessä. Lopputulos 4-1!

Ottelun alku oli taistelua ja päädystä päätyyn mentiin kovalla vauhdilla. Ilveksen sotasuunnitelma sai palkinnon jo 11. peliminuutilla, kuin Maaria Roth toimitti pallon linjan taakse, josta Heidi Kollanen laittoi laatupallon maata pitkin boksiin, jossa Ada Nikkilä viimeisteli tolpan kautta maaliin, jättäen HJK:n uuden portinvartija Vera Variksen täysin aseettomaksi.

Loppujakso jatkui hieman turhan suoraviivaisena pelinä kummaltakin joukkueelta eikä mitään huippupaikkoja nähty. HJK:n puolittaiset maalintekoyritykset jäivät puolittaisiksi Kreeta-Liisa Yli-Säntin pelattua hyvin puolustuslinjan tukena, tarpeeksi lähellä, läpi ottelun.

Toinen jakso oli Ilvekseltä parempia valintoja pallollisena. Pallo pysyi hallitummin keltapaidoilla ja HJK:n terävästi hyökkäyksiin lähteneet Essi Sainio ja Tiia Hälinen pystyttiin eliminoimaan tuplaprässeillä. Kypsää pelaamista Ilvekseltä.

Pelikellon näyttäessä 51 minuuttia Ilves murtautui keskeltä, Kollanen läpi ja 2-0. Ja seitsemän minuuttia myöhemmin nuori Tuulia Mikkola oli jälleen näyttämässä taitojaan vastustajan boksissa. Tsippi Variksen yli ja peli jo 3-0. Maalien myötä ottelu siirtyi vahvemmin Ilveksen hallintaan, mutta ilahduttavaa oli, ettei HJK antanut periksi. Joka takaiskun jälkeen Sainio piiskasi ammattilaisen ottein joukkojansa jatkamaan ja kirimään kiinni.

68. minuutilla HJK:n selkäranka kuitenkin taisi katketa kun raitapaitojen puolustuslinja pääsi hieman leviämään ja muista alemmaksi jäänyt Eveliina Summanen joutui rikkomaan Kollasen läpiajon seurauksena ulosajo ja rangaistuspotku Ilvekselle, jonka Heku Kollanen kävi kuittaamassa Ilvekselle lukemiksi 4-0.

HJK:n kavennusta ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odotella. Heti aloituksesta pallo linjan taakse ja Ilvespelaajan kaatuessa kriittisellä hetkellä oli Moona Talka pian läpiajossa ja viimeisteli varmasti pallon verkkoon. 4-1 jäi myös ottelun loppulukemiksi.

Ilveksellä oli onnistujia taas laajalla rintamalla, mutta erityisesti mainittakoon Yli-Säntin kauden ehjin peli maalissa, Kaisa Björnin kaksinkamppailuvoitot keskialueella, sekä Kollasen hyvä peliesitys läpi ottelun. Hieno voitto.

Tappio paremmalle Vantaalla
Ilves ja HJK kohtaavat juhlaottelussa