Ilves kohtasi kotonaan Tammelan stadionilla ONS:n sunnuntaina. Ottelun alku oli tasainen ja mitään aivan vaarallisia tilanteita ei nähty. Kaksikymmentä ensimmäistä peliminuuttia kuitenkin osoitti, että tänään tahtipuikkoa heiluttaa Ilves. Varmempaa oman selustan puolustamista kuin aikaisemmissa peleissä ja tehokkaampaa hyökkäyspeliä kuin aikoihin. Tänään maalintekopaikkoja siunaantui monelle keltapaidalle ja se on oikea suunta. 23 minuuttia peliä oli kulunut kun Kaisa Björn lähetti loistavan pallon linjan taakse, johon ottelun hahmoksi noussut Sini Lauermaa (kuvassa alhaalla) ehti ensimmäisenä. Hieno tarjoilu Elina Myllymäelle maalin eteen ja Myllymäki viimeisteli varmasti lukemiksi 1-0. Hieman hermostunutta peliä, mutta pysyi hyvin hallinnassa koko ensimmäisen jakson.

Toiselle jaksolle lähti vielä selvästi maalinälkäisempi Ilves. Pelin avaus jäi usein laitapakkien harteille ja Emmi Ristimäki, sekä Sini Lauermaa käynnistivät loistavia hyökkäyksiä toinen toisensa jälkeen. ONS:n hieman leveällä pelaava puolustuslinja on vaikeuksissa Ilvespelaajien hyökkäyksissä, mutta pelin lopullinen tappaminen vaati tänäänkin Ilvekseltä useamman maalintekopaikan. Toisen jakson keskivaiheilla tämä näytti tulevan, kun ONS pelaaja potkaisee rangastusalueen sisällä Emmaliina Tulkilta jalat alta. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tätä rangastuspotkun arvoisena ja ONS sai vielä huokaista helpotuksesta.

80 peliminuutti käynnistyi ja pirteästi vaihdosta kentälle tullut Johanna Salmijärvi haastoi rohkeasti keskellä ja loistavan läpiajon seurauksena asetti pallon varmasti ONS:n verkkoon, lukemat siis 2-0. Ilves haki vimmatusti kolmatta maaliaan, mutta paras tilanne päättyi Myllymäen läpiajon seurauksena tolppaan. Näin loppulukemiksi kirjattiin 2-0.

Naisten liigan tilanne on jännittävä ennen loppusarjoja. Kahden pelatun kierroksen jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat yläloppusarjaan ja neljä seuraavaa taistelevat loppukauden alaloppusarjassa, josta mitaleille ei voi enää yltää. Ilves on tällä hetkellä viidentenä, mutta viimeisen kierroksen peli HJK:a vastaan on todellinen ratkaisupeli yläloppusarjapaikoista. HJK on Ilveksen takana pisteen päässä ja Åland United kolmen pisteen päässä. Joku näistä kolmesta kovasta joukkueesta jää tänä vuonna ulos yläloppusarjasta. Ilveksellä on paikka omissa käsissä, mutta se vaatii hyvää tulosta myös seuraavasta ottelusta.

 

Ilves – ONS, 2-0

Ilvekselle kohtalokas tappio
Tärkeät pisteet jaossa sunnuntaina