Ilves – FC Honka 1-3 (0-1)

Ilvestä pelasi lauantaina sarjakärki FC Honkaa vastaan. Tällä kertaa taistelu ei riittänyt ja rutinoitunut espoolaisryhmä vei kolme pistettä mukaansa.

20’ Saara Lappalainen, 0-1
51′ Nea Lehtola, 1-1
56′ Anna Auvinen, 1-2
75′ Ella-Rosa Huusko, 1-3

Yleisöä: 323
Keltaiset kortit, Ilves: Jade Bergius
Keltaiset kortit, FC Honka: Sini Vehviläinen
Erotuomari: Lassi Siukkola

Ottelupöytäkirja

 

Ottelun alku oli keltapaidoilta pirteä. Pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja tiivis puolustaminen jätti tilan vähiin vieraiden laadukkaalta pelinrakentelulta. Petopaidat iskivät aktiivisesti espoolaisten iholle, eikä Honka saanut normaalisti hyvin virtaavaa peliänsä toimimaan.

Vartin pelin jälkeen Honka pääsi paremmin peliin mukaan ja näytti varsinkin erikoistilanteissa vaarallisuutensa. Ottelun 20. minuutilla Honka sai kulmapotkun ja pallo pomppi harmittavasti maalin edessä päivystäneen Saara Lappalaisen jalkoihin ja hänellä oli helppo työ siirtää espoolaiset johtoon.

Ensimmäinen puoliaika jatkui vieraiden hallinnalla ja se saikin muutaman vaarallisen näköisen hyökkäyksen Ilveksen päätyyn. Kerran pallo kävi jo ylärimassakin, mutta kotijoukkue kesti kuitenkin painostuksen ilman takaiskuja. Puoliajan loppua kohti ottelu taas tasoittui, mutta vaarallisia tilanteita ei enää kummassakaan päässä nähty.

Toiselle puoliajalle tuli taas pedon lailla taisteleva Ilves ja se laittoikin sarjakärjen ahtaalle. Painostusta seurasi usea kulma- ja vapaapotku vaaralliselta paikalta.

Painostus tuotti myös tulosta, kun ottelun 51. minuutilla saatiin ilahduttavasti tasoitusmaali. Aiemmassa tilanteessa ylös noussut puolustaja Nea Lehtola pääsi katkaiseen Honkalaisen taaksepäin lähteneen syötön. ”Nepsu” kääntyi terävästi ja laukoi tarkan laukauksen yli kaukana maalistaan olleen Honka-vahti Paula Myllyojan.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, joskin Honka näytti edelleen vaarallisuuttaan erikoistilanteissaan.

Harmittavasti yksi vapaapotku johti Hongan johtomaaliin, kun pallo jäi elämään Ilveksen rangaistualueen rajoille. Paluupallo pelattiin Ilveksen maalin lähettyville ja ensimmäisenä paikalla oli Anna Auvinen, joka siirsi vierailijat maalin johtoon.

Ottelun 75. minuutilla nähtiin lopullinen ratkaisu, kun jälleen kulmapotkun jälkitilanteesta Honka siirtyi jo 3-1 johtoon.

Ilves taisteli lopussa vielä hyvin mutta espoolaisten rautainen puolustus piti lukemat ennallaan ja näin Honka otti voiton ja jatkaa edelleen sarjakärjessä.

Ilves jatkaa sarjassa kuudentena, kolme pistettä JyPK:n edellä. Alkusarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, joten jännitys yläloppusarjapaikkojen suhteen säilyy kuumana.

Petopaidat pelaavat seuraavan ottelun lauantaina Kokkolassa, jossa vastassa on GBK. Seuraavan ja samalla viimeisen alkusarjan kotiottelunsa joukkue pelaa 22.7 Åland Unitedia vastaan.


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

2 Forss Julie

3 Lauermaa Sini

4 Pohjoismäki Anniina

5 Bergius Jade (74′ 22 Rannikko Heidi)

12 Laihanen Annika

13 Ärväs Roosa

14 Rasinen Aino (66′ 9 Kattainen Sara)

15 Roth Maaria (Kapt)

16 Vesaniemi Eini

21 Salmijärvi Johanna

24 Lehtola Nea

Vaihtopenkki

1 Inget Sara

11 Tuominen Roosa

19 Ojanen Sanni

FC Honka

Avauskokoonpano

1 Myllyoja Paula

4 Laakso Janni

5 Ranki Kaisa (61′ 77 Punsar Milla)

6 Malinen Henni-Marika

7 Lappalainen Saara

9 Tolvanen Marianna (86′ 8 Iskarius Emilia)

16 Vlasoff Anna

17 Nyman Linda

18 Koivisto Emma

23 Auvinen Anna (Kapt)

28 Vehviläinen Sini (66′ 27 Huusko Ella-Rosa)

Vaihtopenkki

11 Hakala Krista

12 Nuora Pauliina

20 Ranin Iida

24 Kärkkäinen Suvi

Vierasvoitto Kokkolasta
Otteluennakko: Ilves – FC Honka