_DSC5842

PK-35 ja Ilves aloittivat Naisten Liigan toisen kierroksen Vantaalla lauantaina, kun Ilves kärsi 2-0-tappion. Ottelun kolmannella minuutilla paitsiolta haiskahtanut tilanne päättyi Ilves puolustuksen jäätymiseen ja Sanni Franssi kiitti lukemat 1-0.

Ottelu jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut ja Ilves jatkoi organisoitua puolustamista ja PK-35:n oli vaikea päästä avaamaan peliään. Tahti oli kuitenkin selvä: PK-35 piti palloa eikä pakottanut peliä eteenpäin, vaan maltillisesti odotti, että Ilves-ryhmityksessä tapahtui virhe ja sitten lähti hyökkäys. Kreeta Yli-Säntti oli kuitenkin hereillä jokaisessa tilanteessa ja mitään erittäin vaarallista ei nähty.

Ilves lähinnä hyökkäsi vastaan ja ainoastaan puolittaisiin maalipaikkoihin oli mahdollisuus. Pientä onnea olisi vaadittu, jotta maali PK-35-päätyyn olisi nähty.

Toisella puoliskolla sama tahti jatkui. Ilves puolusti tarkasti ja PK-35 etsi saumaa lähteä hyökkäämään. 70. minuutilla PK-35:n pallohallinta palkittiin, kun Hanne Ojanperä iski kulman jälkitilanteesta loppululemiksi 2-0.

Ilves-valmentaja Maiju Ruotsalaisen mietteitä pelistä:

”Erittäin tyytyväinen tämän joukkueen taktiseen suorittamiseen tänään. Pelaajat tekivät mitä oltiin harjoiteltu ja saimmekin eliminoitua PK-35:n pelinavaamisen. Toisaalta tämä oli pois meidän omasta hyökkäyspelistä ja tällainen vahva joukkue kuin PK-35 pystyy löytämään 90 minuutin aikana paikat jolloin iskeä.”

”PK-35 oli tänään vahvempi tai sitten meidän taktiikka olisi voinut olla parempi. Tätä jään pohtimaan, mutta PK-35 on hyvä joukkue ja niin ollaan mekin. Tänään kävi näin ja treenit ja kausi jatkuu” kommentoi Ruotsalainen.

Ilveksen virallinen 85-vuotistuote – Pentikin juhlalautanen
Voitto juhlaottelusta Ilvekselle