Sarjanousija ja vahvan alkukauden pelannut PK-35 Helsinki haki täyden pistepotin helteisestä Tammelasta luvuin 0-1.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensin vierailijoiden Marie Mäkinen pääsi kuuden minuutin kohdalla puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus painui ohi. Tämän jälkeen Ilvekselle aukesi muutama erinomainen maalipaikka. Ensin noin vartin kohdalla Saana Tuomala laukoi vapaapotkusta tolppaan. Noin 10 minuuttia myöhemmin Heta Olmala ajoi vahvasti laidalta sisään, josta ensi Tuulia Mikkola kokeili muutaman kerran ja lopulta Tuomala pääsi laukomaan, mutta PK-35 Helsingin puolustus sai pelastettua tilanteen viivalta. Ensimmäisen jakson lopulla Ilves sai vielä muutaman kulman, mutta tämän lähemmäksi maalia ei päästy.

Toisella jaksolla myös PK-35 Helsinki pääsi luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Mäkinen ajoi muutaman kerran vaarallisesti oikealta laidalta läpi, mutta keskityspallot eivät tavoittaneet omia. Kun toista jaksoa oli pelattu noin vartti, pääsi vahvan ottelun pelannut PK-35 Helsingin hyökkääjä Amanda Rantanen riistämään pallon Ilves toppari Sanni Ojasen jalasta, hieman heikoksi jääneen lyhyen avauksen myötä. Rantanen ei avopaikasta erehtynyt vaan vei vierailijat 1-0 johtoon. Vai kymmenen minuuttia myöhemmin Ojanen puski pallon Tuuli Enkkilän vaparista maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelun lopussa Ilves haki vielä tasoitusta useiden vaihtojen myötä ja nostaen toppari Ojasen hyökkäykseen. Paras paikka syntyi lisäajalla, kun Enkkilä pelasi Moona Talkalle hyvän paikan, mutta laukaus painui maalin yli. Näin ollen PK-35 Helsinki vei tasaisen ottelun luvuin 0-1.

Tappion myötä Ilves on sarjataulukossa sijalla kuusi. Seuraavilla kierroksilla Ilves kohtaa takanaan olevat joukkueet, kun ensin perjantaina 14.8. pelataan PK-35 Vantaata vastaan vieraissa ja sen jälkeen 21.8. kotona FC Honkaa vastaan.

Lue myös