Pisteet matkasivat harmittavasti Turkuun, kun Ilves kohtasi sunnuntaina TPS:n Tammelassa.

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja Ilveksen peli oli rakenteellisesti hyvin hallinnassa. Keskikentän kaksikko Kaisa Björn ja Emmaliinna Tulkki voittivat kaksinkamppailuja ja tämän seurauksena hyökkäyssuunta oli usein TPS pääty. Jo toisella minuutilla Ada Nikkilä oli vastakkain Turkulaisvahti Inkeri Niemen kanssa, mutta tässä tilanteessa Niemi vei voiton. Sama kaava toistui usein pelin aikana ja molemmissa päissä maalivahdit nousivatkin ottelun hahmoiksi.

Ensimmäisen jakson jälkeen näytti, että tällä pelillä ja uskolla omaan tekemiseen pisteet jäävät Tammelaan. Toisin kävi, toinen jakso oli ehtinyt vanheta vain kaksi minuuttia, kun Ilves epäonnistuu pitkässä syötössä, pakka hieman levällään ja Ria Ölingin tasoisen pelaajan saadessa pallo tällaisessa tilanteessa, hän pystyy löytämään parhaan mahdollisen maalintekotilanteen ympäriltään. Öling tarjoilee viereen ja Saija Östlund kiittää ja laukoo tilanteeksi 0-1. Ilveslauma ei tästä hätkähdä, mutta edellispelien karma saa jatkoa kun TPS tekee 49minuutilla seuraavasta mahdollisesta tilanteesta taas maalin. Kulmapotku pomppii onnekkaasti Ilveksen verkkoon, eikä Kreeta Yli-Säntti (kuvassa) mahda tälle pallolle enää mitään.

Ilves lisää hyökkäysvoimaa, mutta TPS puolustaa tiukasti oman keskustan ja maalin edustan ja kuittaa vielä kulmasta loppulukemiksi 0-3, Hanna Ruohomaan komealla puskulla.

Seuraavaksi vastassa on nuori ONS ja Ilvesleirissä käy kova kuhina, jotakin pitää muuttaa. Pallonhallinta ei tuota tällä hetkellä toivottua tulosta.

– Haluamme pelata pallonhallintapeliä. Jalkapallo on siitä mielenkiintoinen laji, että tyylillä ei ole väliä, vaan voittaa voi monella eri tavalla. Me olemme halunneet pitää palloa ja kehittää pelaajien kykyä tehdä ratkaisuja kentällä. Ajoittain peli on esimerkillistä ja pallo liikkuu puolelta toiselle. Moni joukkue vetäytyy meitä vastaan ja hyökkää vastahyökkäyksillä. Se on tänä vuonna toiminut meitä vastaan usein, mutta olen silti ylpeä meidän pelaajista, jotka ovat selkeästi kehittyneet valinnan tekemisessä ja uskon monella olevan tulevaisuudessa kansainvälisetkin kentät auki, jos he sitä tavoittelevat. Nyt pallonhallintapeli pitää saada tehokkaammaksi ja vaarallisemmaksi viimeisellä kolmanneksella. Sitä tavoittelemme seuraavassa ottelussa ja samalla haluamme pitää paremman tasapainon ja jättää vähemmän tilaa vastustajan vastahyökkäyksille, hyvä tästä vielä tulee, kommentoi Ilveksen valmentaja Maiju Ruotsalainen tulevaa ottelua.

Ilves pelaa seuraavaksi sunnuntaina 14.8.Tammelassa 13.00. Vastaan asettuu ONS Oulusta, joka on jo ulkona yläloppusarjapaikan kamppailusta. Tervetuloa kannustamaan.

Tärkeät pisteet jaossa sunnuntaina
ILVES – TPS ennakko