_dsc0334
Ilves Naiset potkaisi kauden 2017 käyntiin aloituspalaverilla 31.10. ja harjoituksia on takana nyt yhteensä seitsemän viikkoa. Marraskuun alkupuolella kuitenkin yhteiset harjoituskerrat olivat vielä suhteellisen vähäisiä olosuhteista johtuen, mutta nyt on jo ehditty harjoitella täysipainoisesti viiden viikon ajan. Yhteensä harjoituksia on kertynyt 36 ja sen lisäksi Ilves Naiset ovat pelanneet neljä harjoitusottelua. Loppuvuoden harjoituksissa on keskitytty 55% fyysiseen harjoitteluun ja 45% muihin osa-alueisiin esim. teknisiin ominaisuuksiin. Pelitaktisiin osuuksiin keskitytään enemmän lähempänä sarjan alkua. Ilveksen päävalmentaja Marco Baruffato on tyytyväinen joukkueen harjoitteluun. Harjoituksissa on hyvä henki ja harjoituksissa on tehty kovasti töitä sekä pallotreeneissä että ohjeisharjoituksissa uima-altaassa ja Elixia Onkiniemen kuntosalilla. Loukkaantumisista ja useista maajoukkuetapahtumista johtuen harjoitusryhmä oli ajoittain hyvin pieni, joten sitä täydennettiin nuorilla B-tytöillä, jotka ovat sopeutuneet joukkueeseen erittäin hyvin ja ovat osoittaneet erittäin hyviä otteita harjoitusotteluissa.

Harjoitusotteluissa Ilvekselle on kertynyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Ensimmäisessä kahdessa ottelussa Ilves hävisi ensin oman seuran P02 numeroille luvuin 16-1 ja viikkoa myöhemmin FC Hongalle 3-1. Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Ilves on kuitenkin onnistunut nappaaman voitot, kun ensin kaatui Ilveksen P02 värit luvuin 8-0 ja sen jälkeen Yläjärven Ilveksen P02 luvuin 6-4. Myös nuori Isa Tuominen on ollut mukana alkutalven ja saanut hyvin vastuuta naisten otteluissa oikean laitapakin tontilla. ”Joukkue on ottanut hyvin meidät nuoret vastaan, niin on ollut kiva olla naisten mukana. Peleissä on ollut vähän kovempi tempo kuin B-tyttöjen otteluissa, niin nekin ovat toimineen erittäin hyvänä harjoituksena”, totesi Isa kokemuksistaan naisten joukkueen mukana.

Kaiken kaikkiaan joulutauolle lähdetään hyvillä mielin. Kevättä kohden mennessä Marco uskoo, että hyvä tekeminen säilyy harjoituksissa. Hän toivoo kuitenkin vielä lisää kommunikointia pelaajien ja valmennuksen välille, jotta kaikista harjoituksista saadaan mahdollisimman hyvät koko joukkueelle ja joukkueesta saada koko potentiaali irti.

Pelaajasopimuksia Ilveksellä on kasassa yhteensä 16. Ilves Naisten sopimuspelaajat kaudella 2017: Heidi Rannikko, Annika Laihanen, Jenna Oksasen, Aino Rasinen, Sini Lauermaa, Kaisa Björn, Elina Myllymäki, Maaria Roth, Sara Inget, Johanna Salmijärvi, Emmaliina Tulkki, Eini Vesaniemi, Julie Forss, Jade Bergius, Nea Lehtola sekä Ada Nikkilä.

ILVES NAISET TOIVOTTAA OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISA JOULUA KAIKILLE!

Emmi Ristimäki jatkaa Ilveksessä
Ilveksen maalivahti Kreeta-Liisa Yli-Säntti siirtyy Växjö DFF riveihin