Otteluraportti: TPS – Ilves 0-3

Vesi suihkusi voitetun pelin jälkeen.

TPS – Ilves 0-3 (0-3)

Alkaako keltavihreistä muodostumaan vieraspelien erikoisjoukkue? Kolme ottelua vieraissa, yhdeksästä mahdollisesta pisteestä napattu seitsemän.

Kaksi seuraavaa otteluaan keltavihreät pelaavat kotona JyPKiä ja PK-35 Helsinkiä vastaan, mutta elokuun 14. päivä joukkue lähtee taas vieraisiin PK-35 Vantaata vastaan.

Keltavihreiden kokoonpanossa nähtiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella numero 9, kun Jenni Kantanen teki paluun penkille ja lopulta myös kentälle. Hyökkääjä Kantanen kävi testaamassa jalan kuntoa viikolla kakkosjoukkueen pelissä ja pääsi irti Turussa vajaan tunnin kohdalla, korvaten Rosa-Tuulia Mikkolan. Muita muutoksia oli, kun Jade Bergius palasi avauskokoonpanoon laitapuolustajaksi muutaman pelin tauon jälkeen.

Keltavihreät ottivat luulot pois jo ensimmäisten minuuttien aikana. Peliä oli takana vasta viisi minuuttia, kun Lynsey Kelly lähetti pallon eteenpäin vasemmalta laidalta. Hyökkääjä Mikkola teki röyhkeästi tilaan kuudentoista-alueen rajalla ja pallo pomppi Roosa Tuomiselle asti boksin sisään. Fox in the box näytti viimeistelyn mallia, kun kova ja tarkka laukaus löysi tiensä TPS:n maalin vasempaan yläkulmaan. Tilanne 0-1.

Parikymmentä minuuttia avausmaalista, Kelly käynnisti jälleen hyökkäystä vasemmalla. Tämän syöttö löysi keskiviivan tuntumasta Aino Rasisen, jonka terävä liike teki tilaa keskialueella. Tämän liikkeen jälkeen lähti puolestaan syöttö ja muutama sekunti myöhemmin pallo oli toistamiseen TPS:n verkossa, kun Tuominen karkasi taas mustavalkoisten puolustukselta. Tuomisen laukaus päätyi tällä kertaa vasempaan alakulmaan, tehden tilanteeksi 0-2 vieraille.

Rasinen oli terävällä jalalla liikkeellä Yläkentällä ja viisi minuuttia keltavihreiden toisesta maalista, hän iski itse päivän kolmannen osuman. Kapteeni Ojasen pitkän avauksen TPS-puolustus katkaisi, mutta kakkospalloon tuli hienosti Rasinen. Katkon jälkeen nähtiin parinkymmenen metrin mittainen hyvä haasto vasemmalta pitkin aina boksiin saakka. Nousun päätteeksi Rasinen nosti pallon takakulmaan yli vastaan tulleen maalivahti Siiri Välimaan. Kyseessä oli Rasisen kauden ensimmäinen maali ja tilanne 0-3.

Puoleen tuntiin kolme maalia oli kova työnäyte keltavihreiltä ja toisella puoliajalla joukkue nosti hieman jalkaa kaasulta ja varmisteli johtoon ja lopulta voittoaan. Annika Laihanen pelasi maalilla varman ottelun, pelaten kauden toisen nollapelinsä.

R. Tuominen nousi kahdella tehdyllä maalillaan yhteensä neljään maaliin, joka oikeuttaa maalipörssissä sijalle seitsemän. Kolme napattua pistettä puolestaan nosti Ilveksen seitsemään pisteeseen ja myös sarjataulukon seitsemännelle sijalle ohi PK-35 Vantaan.

Tulevana viikonloppuna Ilves jatkaa pelejään kotona Tammelassa, kun jyväskyläläinen JyPK saapuu vieraaksi. Tuo ottelu alkaa lauantaina kello 15:00.

Lue myös