Otteluraportti: PK-35 Vantaa – Ilves 1-0 – kauden ensimmäinen vierastappio

Saana Tuomala oli lähellä maalintekoa PK-35:tä vastaan. Kuva: Joope Erkkilä.

PK-35 Vantaa – Ilves 1-0 (0-0)

Kansallisen Liigan kauden 2020 puoliväli on nyt Ilveksen osalta saavutettu. Keltavihreät päättivät ensimmäisen puoliskon kamppailulla sarjanousija PK-35 Vantaata vastaan.

Keltavihreät lähtivät Vantaa-otteluun tismalleen samalla avauskokoonpanolla kuin viikkoa aiemmin toista PK-35:tä, eli Helsinkiä vastaan. Mielenkiintoisena huomiona kerrottakoon, että Ilveksen Heta Olmala kohtasi ottelussa siskonsa Annan. Siskospari pääsikin vääntämään muutamaan otteeseen toisen puoliajan aikana.

Ottelun alkupuolella kotijoukkue PK-35 Vantaa piti palloa rutkasti. Maalivahti Annika Laihanen joutui torjuntatöihin pariin otteeseen ensimmäisen vartin aikana, kun kotijoukkue sai muun muassa neljä kulmapotkua.

38. minuutin kohdalla nähtiin vieraiden ensimmäinen vaarallinen paikka. Rosa-Tuulia Mikkola lähti voimakkaaseen nousuun keskeltä kenttää. Hänen syöttönsä löysi vasemmalla laidalla täydessä vauhdissa rullanneen Aino Rasisen. Rasinen otti muutaman kosketuksen ja lähetti vasemmalla jalallaan matalan keskityksen noin 12 metriin, jonne Saana Tuomala oli noussut toisesta aallosta. Otteluennakossa Roosa Tuominen toivoi Tuomalalle maalia ja tuosta tilanteesta se oli taas erittäin lähellä. Tuomala pääsi laukomaan ja pallo kimposi PK-puolustuksen kautta noin puoli metriä vasemman tolpan ohi.

Puoliajalle siirryttiin lopulta tasalukemissa 0-0.

53. minuutin aikoihin nähtiin todella mielenkiintoinen tilanne. Tuuli Enkkilä lähetti keskushyökkääjä Jenni Kantasen vauhtiin. Kantanen oli kuitenkin paitsiossa ja lopetti pelaamisen, mutta Heta Olmala ei. Olmala kirmasi palloon ja samalla kotijoukkueen vahti Velma Oikarinen tuli vastaan. Olmala voitti kaksinkamppailun muutaman kymmenen metrin päässä maalista, mutta hän ajautui pieneen kulmaan. Laitahyökkääjä ei lopulta ehtinyt viimeistelemään palloa verkkoon tai syöttämään sitä Kantaselle maalin eteen, kun Oikarinen tuli tulisesti takaisin ja tökkäsi tilanteen kulmapotkuksi. Tilanne aiheutti paljon kalabaliikkia niin kotijoukkueen vaihtopenkillä kuin myös Myyrmäen stadionin katsomossakin.

Ottelun avausmaali nähtiin 69. minuutin kohdalla. Alhaalta palloa eteenpäin pelannut maalivahti Laihanen pelasi pallon epäonnekseen PK-hyökkäyksen jalkoihin. Pallo päätyi loppujen lopuksi toiselle puoliajalle kentälle tulleen Netta Koson jalkaan, joka nosti pallon maaliin. 1-0 kotijoukkueelle.

Tasoitus oli lähellä pelikellon näyttäessä 78. minuuttia. Olmala löysi puolenvaihdollaan toisen laitahyökkääjän Rasisen. Tämän nopeat jalat saattoivat uittaa pallon kotijoukkueen puolustajan jalkojen välistä. Puikkojen jälkeen Rasinen laukoikin terävästi, mutta Oikarinen kotijoukkueen maalilla oli tilanteen tasalla.

Keltavihreät saivat vahvan paineen viimeisten minuuttien aikana punamustien päätyyn, mutta maalia ei vaan nähty. Pisteet jäivät Vantaalle ja Ilves koki toisen yhden maalin tappion putkeen.

Yhdeksän ottelun jälkeen Ilves on sarjataulukon seitsemäntenä. Joukkue on tasapisteissä FC Hongan kanssa, espoolaiset pelaavat oman kierroksen ottelunsa myöhemmin lauantaina. Keltavihreiden 10. liigaottelu pelataan ensi viikon perjantaina. Tuolloin keltavihreät saavat vieraakseen Tammelaan juurikin FC Hongan. Ottelu alkaa kello 19.

Lue myös