Keskiviikkona Jyväskylässä taisteltiin Suomen Cupin jatkopaikasta Ilveksen ja Jyväskylän pallokerhon välillä. Ilveksen 90 minuuttia kestäneestä painostuksesta huolimatta varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 0-0. Ratkaisua haettiin vielä jatkoajalta (2x15min), mutta Ilveksen lukuisista maalintekoyrityksistä huolimatta pallo ei löytänyt reittiä kotijoukkueen maaliverkkoon. Pilkuissa JyPK oli tällä kertaa parempi ja etenee siten seuraavalle Cup-kierrokselle.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Ilveksen osalta melko tunnustellen eikä riskejä kotijoukkueenkaan puolelta nähty. Melko pian pelin luonne oli selvä kaikille. JyPK puolusti alusta loppuun tiiviisti koko joukkueena omalla kenttäpuoliskollaan ja tämä haastoi ilvespelaajia keksimään murtautumisen keinoja pallokerhon maalille. Ilveksen ensimmäiset hyvät maalitilanteet syntyivät kulmapotkuista 18. ja 27. minuuteilla, mutta jypkiläiset selvittivät nämäkin tilanteet huolellisesti purkaen pallon pois omalta alueeltaan.

Ilves oli hyvällä maalintekopaikalla 31. peliminuutilla, kun Lauermaa lähetti aikaisen keskityksen Nikkilälle, joka tiputti pallon vielä alas Tulkille. Suoraan syötöstä lähtenyt veto viuhui kuitenkin reilusti yli maalin. Vielä 34. minuutilla Salmijärvi laukoi vaarallisen näköisen pallon maalille, mutta läpi ottelun vahvasti pelannut vihreiden portinvartija Juuli Kainulainen torjui tämänkin vaivattomasti. JyPK:n kärjessä yksinäisenä raatanut Linda Norrena pääsi 37. min. läpisyötöstä kotijoukkueen vaarallisimpaan maalintekotilanteeseen. Norrena ajautui lopulta liian pieneen kulmaan, yritti nostaa pallon Ilvesvahti Sara Ingetin yli, tässä kuitenkaan onnistumatta. Ilves hallitsi palloa, mutta viimeiset ratkaisevat syötöt ja keskitykset löysivät liian harvoin oman pelaajan, jolloin kotijoukkueen topparikaksikko Pihla Hiltunen ja Sanna Rein pääsivät ottelussa suureen rooliin.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin. Lukuun ottamatta muutamaa kesyä vierailua ilveksen kenttäpuoliskolla, ottelua pelattiin kotijoukkueen päädyssä. Ilveksen hyökkäyksissä löytyi jo ajoittain juonta ja parempia maalintekopaikkoja alkoi syntyä. 60min. Kaisa Björn teki hyvän pystyjuoksun ja pääsi vetämään boxin sisästä, mutta Kainulainen torjui jälleen. Björn oli hetkeä myöhemmin myös puskemassa keskitykseen, jonka laittoi vaihdosta sisään tullut Riikka Winter. Pelikellon näyttäessä 89 minuuttia Ilves oli todella lähellä maalia. Ristimäen keskitys löysi maalinedustalla parveilevan kissalauman. Useampi ilvesläinen yritti tunkea pallon verkkoon, mutta ei se vaan mennyt millään sisään.

Jatkoajalla viimeistään JyPK haki enää tasuria. Jatkoajalla nähtiin jo Ilveksen 16. kulmapotku. JyPK:n puolustus hoiti erikoistilanteiden puolustuksen huolellisesti eikä Ilveksen kulmureista saatu tarpeeksi vaarallisia. Jatkoajan jännittävimmät tilanteet loi keskikentän Riikka Winter. Ensin hän keskitti maalille hiipineelle Heidi Kollaselle, joka puski tolppaa hipoen ohi maalin. Sitten 115min. Winter pujotteli näyttävästi rangaistusalueen sisässä viiden jypkiläisen ohi ja pääsi vastakkain maalivahdin kanssa. Winteriltä hyvä sijoitus alanurkkaa kohti, mutta jostain ilmestyi maalivahtia varmistanut JyPK–puolustaja selvittäen tilanteen ilveksen harmiksi. Myös Tulkille siunaantui loistava maalipaikka jatkoajan lopussa. Kaukolaukauksesta pallo jäi maalinedustalle vapaaksi, mistä Tulkki pääsi kokeilemaan ratkaisua. Kainulaisen hyvä vastaantulo esti kuitenkin Tulkkia nostamasta palloa hänen ylitseen.

Rangaistuspotkukilpailussa JyPK viimeisteli hyvällä itseluottamuksella edeten näin Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukkoon.

 Valmentaja Maiju Ruotsalaisen mietteitä ottelusta: ” Oli hyvää oppia meidän joukkueelle siitä, miten erilaisia systeemejä vastaan tulisi pelata. Osasimme aavistaa vastustajan pelitavan ja olimme varautuneet siihen, mutta se pitää osata tehdä vielä paremmin, jotta pallo saadaan maaliin. Emme kuitenkaan voi kovin paljoa tälle harjoituksissa painoarvoa enää laittaa, koska vastaavaa tilannetta tuskin tullaan näkemään Naisten Liigassa, vaikka pallonhallintapeliin pyrimmekin. Maalit ratkaisevat ja tässä pelissä niitä ei tullut, näin se vaan on, ja vastustajalle hatunnosto korkeasta tahtotilasta. Olen kuitenkin tyytyväinen, kuinka hyvin kokoamme itsemme joukkueena tällaisina hetkinä ja mietimme mitä tästä opimme, sen sijaan, että jäisimme murehtimaan. Olen ylpeä joukkueesta, kuinka maltilla ja tilojen kautta pyrimme hakemaan ratkaisua 120 minuuttia. Kukaan ei turhautunut ja pelasimme tarkasti, niin ettei vastustajalle siunaantunut maalintekopaikkoja ottelussa. Tällaista on Cup pahimmillaan ja parhaimmillaan.

Ennakko: Ilves vappuaaton Ahvenanmaalla
Keskiviikkona Ilves kohtaa farmijoukkueensa Suomen Cupissa