Ilves – TPS 3-5 (1-3)

Tammelan iltavalaistuksessa nähtiin paljon upeita maaleja ja hienoja tilanteita. Ottelun vei nimiinsä vierasjoukkue TPS.

6’ Ria Öling, 0-1
17′ Sini Lauermaa, 1-1
37′ Ria Öling, 1-2
44′ Tiia Savolainen, 1-3
51′ Tiia Savolainen, 1-4
77′ Roosa Tuominen, 2-4
80′ Ria Öling, 2-5
88′ Eini Vesaniemi, 3-5

Yleisöä: 241
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, TPS: –
Erotuomari: Sini Hakala

Ottelupöytäkirja

 

Ilves pelasi keskiviikkona yläloppusarjan ensimmäinen kotiottelunsa Turun Palloseuraa vastaan. Maalirikas ottelu päättyi lopulta turkulaisten juhliin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ilveksen paras paikka tuli, kun Roosa Ärväs murtautui kuudentoista alueen sisään mutta TPS puolustaja sai häirittyä maalitykkiä sen verran, että tuloksena oli vain kulmapotku. Myös TPS:n vaaralliset hyökkääjät olivat alituinen riesa Ilveksen puolustuslinjalle nopeudellaan ja arvaamattomuudellaan.

Ottelu sai räväkän alun myös maalien muodossa, kun Ria Öling vei ensin lähietäisyydeltä TPS:n johtoon. Vain kymmenisen minuuttia myöhemmin Sini Lauermaa laukoi upeasti kuudentoista rajalta TPS maalin ylänurkkaan tasoittaen ottelun. Maali oli Lauermaan kauden ensimmäinen.

Maalien jälkeen Ilves ei saanut omaa pallollista pelaamistaan vaadittavalle tasolle ja tämän seurauksena TPS sai pallonriistojen jälkeen luotua vaarallisia vastaiskuja. Yhtä hylättyä TPS maalia lähemmäksi ei kumpikaan joukkue kuitenkaan vielä tässä vaiheessa päässyt.

Ensimmäisen puoliajan loppuun TPS onnistui harmittavasti tekemään kaksi maalia. Ensin Öling teki illan toisen maalinsa 37. minuutilla ja minuutti ennen taukovihellystä Tiia Savolainen siirsi turkulaiset jo 3-1 johtoon.

Heti toisen puoliajan alkuun 51. minuutilla Savolainen teki näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi jo ratkaisevan tuntuisesti turkulaisten neljännen osuman.

Ilves sai kuitenkin erityisesti vaihtojen kautta lisää ryhtiä otteisiinsa ja petopaidat alkoivat pelaamaan suoraviivaisemmin vastustajan selustaan palloja. Näin myös TPS puolustus joutui ongelmiin juostessaan omaa maalia kohti nopeita Ilveshyökkääjiä vastaan.

Vaihdosta kentälle tullut Roosa Tuominen herätti toiveita Ilveksen leirissä tehdessään 2-4 kavennusmaalin. TPS kuitenkin kuittasi maalin kylmän viileästi heti seuraavalla minuutilla. Asialla oli jälleen Öling, jolle siis hattutemppu illan ottelussa.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi upeasti taistellen ottelun loppuun saakka. Vaihdosta kentälle tullut paluuta täyteen kuntoon tekevä Kaisa Björn oli keskikentällä taistelun ruumiillistuma ja herätti samalla koko joukkueen taisteluun mukaan.

Painostus palkittiin vielä yhdellä maalilla, kun Eini Vesaniemi teki ottelun loppulukemat 3-5 tarkalla oikean jalan laukauksella. Ottelua oli käyty tässä vaiheessa 88. minuuttia.

Ilves pelasi hyvän ottelun loppupuoliskon, mutta tällä kertaa turkulaisten tehokkuus oli kuitenkin liikaa ja TPS ansaittuun voittoon.

Naisten Liiga jää ottelun jälkeen maaottelutauolle ja tositoimiin palataan Ilveksen osalta 23.9, kun joukkue matkustaa Vantaalle PK-35:n vieraaksi. Seuraavan ja samalla kauden viimeinen kotiottelu pelataan sarjan päätöskierroksella 7.10 Pallokissoja vastaan. Silloin siis viimeisen kerran tällä kaudella Tammelaan kannustamaan Ilves voittoon!


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

2 Forss Julie
3 Lauermaa Sini
5 Bergius Jade (76′ 6 Björn Kaisa)
8 Ristimäki Emmi
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa
14 Rasinen Aino (57′ 11 Tuominen Roosa)
15 Roth Maaria (Kapt)
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
28 Nyrhinen Nea (53′ 16 Vesaniemi Eini)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
4 Pohjoismäki Anniina
22 Rannikko Heidi
29 Tuominen Isa

TPS

Avauskokoonpano

2 Schrey Alina
4 Öling Ria
8 Uronen Mira (Kapt)
9 Ketoja Riikka
10 Rantala Jutta (60′ 25 Ruohomaa Hanna)
12 Majasaari Milla-Maj
14 Pikkujämsä Elli (82′ 22 Rannus Jenni)
15 Savolainen Tiia
18 Östlund Saija
19 Tunturi Julia (71′ 13 Spets Wilma)
24 Santamäki Emma

Vaihtopenkki

1 Lindstedt Karoliina
3 Wentjärvi Laura
17 Haanpää Annika
20 Hannula Netta

Otteluennakko: PK-35 Vantaa – Ilves
Otteluennakko: Ilves – TPS