Ilves – Pallokissat 2-2 (0-1)

15’ Anni-Maija Kauppila, 0-1
49′ Tuulia Mikkola, 1-1
83′ Kauppila, 1-2
90+4′ Roosa Ärväs 2-2

Yleisöä: 115
Keltaiset kortit, Ilves: Anniina Pohjoismäki,
Keltaiset kortit, Pallokissat: Iida Laakkonen
Erotuomari: Juho Nieminen

Ottelupöytäkirja

 

Ilves kohtasi kauden toisessa kotiottelussaan Pallokissat. Ratinan stadionilla pelattu ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2 pistejakoon.

Ratinan vuodenaikaan nähden hyväkuntoisella nurmella nähtiin viihdyttävä ja maalirikas Naisten Liigan ottelu. Ottelua alkoi tasaisissa merkeissä Ilveksen kuitenkin ottaessa pallonhallinnan itselleen. Vaarallisille maalipaikoille kumpikaan joukkue ei alkuminuuteilla päässyt.

Ottelun avausmaali nähtiin 16. peliminuutilla ja siitä vastasi kuopiolaisvieraat. Maalivahti Elsa Sulku avasi loistavan pitkän avauksen pitkälle Ilveksen puoliskolle asti, jonka seurauksena Pallokissojen pelaaja pääsi puolittain läpiajoon. Ilvespuolustus joutui tilanteessa tekemään vapaapotkun arvoisen rikkeen ja Anni-Maija Kauppila laukoi vapaapotkusta tarkasti muurin yli maalin etunurkkaan.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohti paine siirtyi entistä enemmän Pallokissojen kenttäpuoliskolle mutta kotijoukkueen keskitysten ja laukausten laatu jätti toivomisen varaa. Yhtään todellista huippupaikkaa ei puoliajalla enää nähty ja tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle kentälle asteli aktiivisempi ja nälkäisempi Ilveslauma ja myös tasoitus saatiin hyvin pian puoliajan alkuun. Pallo pelattiin Ilveksen omasta kenttäpäädystä Eini Vesaniemen ja Johanna Salmijärven kautta oikeaan laitaan Nea Nyrhiselle, joka vapautti pitkän pystyjuoksun tehneen Tuulia Mikkola nokikkain maalivahdin kanssa. Hurjassa kevätvireessä oleva ”Tuuska” viimeisteli varmasti tasoitusosuman.

Kotijoukkue sai maalista lisää itseluottamusta ja peli oli entistä enemmän Ilveksen hallussa mutta myös Pallokissat pystyi vaarallisiin vastaiskuihin ruokkien nopeita ja taitavia kärkipelaajiansa. Pallokissojen yksilötaidosta saatiin kotijoukkueen kannalta ikävä näyte, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia. Anni-Maija Kauppila viimeisteli illan toisen osumansa hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Ilves lähti takaiskun jälkeen jahtaamaan vielä vimmatusti tasoitusmaalia ja saikin luotua painetta Pallokissojen maalille etenkin keskitysten ja kulmapotkujen muodossa mutta edelleen hyökkäyksistä puuttui viimeinen päättäväisyys. 1-2 tilanteessa edettiin aina ottelun viimeiselle lisäminuutille saakka, kun Ilveksen joukkue näytti mahtavan taistelijan asenteensa. Tuulia Mikkola keskitti lähietäisyydeltä maalille ja Ilveksen kärkipelaaja Roosa Ärväs viimeisteli tyylillä ja tahdolla tasoitusmaalin!

Ottelun päätösvihellys kuultiin heti maalin jälkeen ja näin pisteet tasattiin 2-2 tuloksella.

Erittäin hieno nousu Ilveksen joukkueelta kahdesti tappioasemasta ja osoitus pelaajien tahtotilasta ja periksiantamattomuudesta.

Ilves on neljän kierroksen jälkeen Naisten Liigassa sijalla 6. Pisteitä joukkueella on 4.

Ilveksen kausi jatkuu lauantaina 29.4 Vantaalla, missä vastaan asettuu sarjakolmonen PK-35.


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

1 Sara Inget (mv)
4 Anniina Pohjoismäki (38′ 2 Julie Forss)
8 Emmi Ristimäki
13 Roosa Ärväs
15 Maaria Roth (C) (72′ 14 Aino Rasinen)
16 Eini Vesaniemi (81′ 3 Sini Lauermaa)
17 Tuulia Mikkola
19 Sanni Ojanen
21 Johanna Salmijärvi
24 Nea Lehtola
28 Nea Nyrhinen

Vaihtopenkki

5 Jade Bergius
9 Sara Kattainen
11 Roosa Tuominen
12 Annika Laihanen (mv)

Pallokissat

Avauskokoonpano

6 Janni Mönkkönen
9 Signy Aarna (90′ 5 Anni Hänninen)
10 Aino Kröger (90+2′ 16 Aada Tolvanen)
11 Jasmin Miettinen (C)
13 Anni-Maija Kauppila
15 Paula Auvinen
17 Iida Laakkonen
20 Erika Winter
23 Piia Jukarainen
24 Ella Vanhanen (79′ 27 Sofia Haapakoski)
66 Elsa Sulku

Vaihtopenkki

1 Nea Laitila

Otteluennakko PK-35 Vantaa – Ilves
Otteluennakko Ilves – Pallokissat