Nice Futis – Ilves
2-4 (2-2)

Maalintekijät

Kotijoukkue
18 Marina Fedorova 9′
8 Luotonen Anni-Elina (oma) 22′

Vierasjoukkue
10 Kollanen Heidi 26′
3 Lauermaa Sini 52′
6 Björn Kaisa 65′
10 Kollanen Heidi (rp) 71′

 

Varoitukset

Nice Futis
18 Marina Fedorova 72′ (F)

 

Tähtipelaajat

10 Kollanen Heidi *** (Ilves)
15 Ekaterina Tyryshkina ** (Nice Futis)
11 Tulkki Emmaliina * (Ilves)

Kolme pistettä kotiin

Ilves oli lopulta Nice Futista parempi maalein 2-4 (2-1). Nice Futis ei kuitenkaan päästänyt Ilvestä helpolla, sillä erityisesti ottelun alku oli kotijoukkueelta vahvaa esitystä Ilveksen kamppaillessa kovan vastatuulen kanssa. Nice Futis sai alussa luotua painetta Ilveksen vartioimalle maalille. Jo 9. peliminuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon kulmapotkutilanteesta. Ilveksen nukkuessa lyhyenä annetussa kulmassa Marina Fedorova pääsi hyvältä vetopaikalta rangaistusalueen kulmalta laukaisemaan pallon maaliin. Ilveksen alkuvaikeudet jatkuivat ja Nice Futis pääsi lisäämään johtoaan 21. minuutilla, kun keskityksestä pallo jäi pomppimaan maalinedustalle ja epäonnisesti pallo kimposi Ilveksen omasta pelaajasta verkkoihin.

Vierasjoukkue ryhdistäytyi takaiskujen jälkeen ja alkoi pelaamaan paremmin omaa peliään. Tämä sai ansaitun päätöksen, kun Heidi Kollanen haastoi boxin kulmalla ja laukoi jättäen Anna Tammisen poimimaan palloa Nice Futiksen verkosta. Puolisen tuntia meni ensimmäistä puoliaikaa, kun Ilves oli päässyt peliin mukaan ja painostus siirtyi Nice Futiksen päähän. Tätä ennen nähtiin kuitenkin Kreeta-Liisa Yli-Säntin sykähdyttävä torjunta, kun Arina Kolesnikova pääsi puskullaan yrittämään pallon sijoitusta yläkulmaan. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla katsojille tarjottiin tasaista vääntöä ja tilanteita kumpaakin päähän. Tauolle mentiin porilaisten johtaessa 2-1.

Jos ensimmäisellä puoliajalla vielä ihmeteltiin, oli toinen puoliaika jo selvästi Ilveksen. Syötöt alkoivat napsua kohdilleen, kaksinkamppailuissa otettiin kuskin rooli ja halu voittaa huokui pelaajista. Vaihdosta sisään tullut Sini Lauermaa aloitti pirteästi ja saikin siitä palkinnoksi maalin. Esityön maalille tekivät huolitellusti Roth, Kollanen ja Nikkilä. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Kaisa Björn puski maalinedusruuhkasta Ilveksen 2-3 johtoon Eini Vesaniemen laadukkaasta kulmapotkusta. Björn pääsi puskemaan hetkeä myöhemmin uudestaan kulmapotkusta, mutta tämän pelasti porilaispeluri maaliviivan tuntumasta. Kun vielä Kollanen viimeisteli rangaistuspotkusta 2-4, oli Nice Futis jo melko aseeton. Ilveksestä mainittakoon vielä Johanna Salmijärven huikeat läpisyötöt vastustajan puolustuslinjan taakse ja Emmaliina Tulkin monipuolinen syöttötyöskentely. Nice Futiksen nuoret venäläisvahvistukset puolestaan näyttivät, että heistä on vielä iloa joukkueelleen tällä kaudella.

Valmentaja Maiju Ruotsalainen toteaa: ”Takana on nyt kaksi peliä. Niissä on kohdattu joukkueet, jotka ovat toistensa vastakohtia. Pk-35, joka taktisesti pelaa ehkä sarjan ovelinta jalkapalloa, keskikenttä ja puolustuslinja vaihtavat saumattomasti paikkoja ja peli aukeaa alhaalta lähtien hyvin. Ja sitten on Nice Futis, joilla on ulkomaalaisia yksilöitä, joiden varassa myös peli paljon lepää. Näistä peleistä opitaan, 3 pistettä taskussa ja kohti seuraavaa peliä.”


Kuvat ottelusta

Kokoonpanot

Kotijoukkue

Avauskokoonpano
1 Tamminen Anna
7 Huppunen Essi (K)
9 Hannula Netta
10 Barbuto Brooke
11 Collins Amanda
13 Viertola Venla
14 Arina Kolesnikova
15 Ekaterina Tyryshkina
17 Sirviö Niina
18 Marina Fedorova
19 Rantamäki Milla

Vaihtopelaajat
3 Ollonqvist Vilma
6 Tolonen Laura
8 Luotonen Anni-Elina
12 Koulik Ksenia
16 Vehmasto Matilda
20 Koulik Alina

Vaihdot
13 Viertola Venla 16 Vehmasto Matilda 81′

Vierasjoukkue

Avauskokoonpano
1 Yli-Säntti Kreeta-Liisa
5 Alanko Maria
6 Björn Kaisa (K)
8 Ristimäki Emmi
10 Kollanen Heidi
11 Tulkki Emmaliina
13 Nikkilä Ada
14 Forss Julie
15 Roth Maaria
16 Vesaniemi Eini
21 Salmijärvi Johanna

Vaihtopelaajat
3 Lauermaa Sini
7 Winter Riikka
12 Inget Sara
22 Rannikko Heidi
24 Lehtola Nea

Vaihdot
14 Forss Julie 3 Lauermaa Sini 43′
16 Vesaniemi Eini 7 Winter Riikka 76′
13 Nikkilä Ada 24 Lehtola Nea 80′

Keskiviikkona Ilves kohtaa farmijoukkueensa Suomen Cupissa
Otteluennakko: Nice Futis – Ilves lauantaina 16.4.