Ilves – HJK 1-2 (0-2)

Ilves sai kotiavauksessaan vastaan HJK:n. Tiukan ottelun jälkeen HJK oli tällä kertaa parempi luvuin 1-2.

18’ Ella Alakomi, 0-1
41′ Essi Sainio, 0-2
79′ Pipsa Saarilahti 1-2

Kulmat: 4-5
Yleisöä: 276
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, HJK: –
Erotuomari: Minna Mäenpää

Ottelupöytäkirja

 

Ilves kohtasi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan HJK:n Pirkkahallissa lauantaina. Ottelu päättyi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen helsinkiläisten 1-2 vierasvoittoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli HJK:n hallintaa. Ilves pelasi hieman uneliaasti, eikä päässyt ensimmäisen puoliajan aikana otteluun kunnolla mukaan. Syöttöpeli oli kotijoukkueella vaikeaa helppojenkin syöttöjen ja haltuunottojen karkaillessa. Myös kaksinkamppailut kääntyivät järjestäen vierasjoukkueelle, joka pelasi kuten odotettiin, eli aggressiivisesti ottaen tilan ja ajan pois Ilveksen pelinrakentelulta. Sinänsä HJK:n kolmen puolustajan pelisysteemi ei tuottanut hankaluuksia ja Ilveksen puolustaminen oli kohtalaisen tiivistä ottelun alusta lähtien, mutta syöttö- ja kaksinkamppailuprosenttien kääntyessä selvästi vieraille, oli Ilves alakynnessä.

Ensimmäisen puoliajan maalit syntyivät 18. ja 41. minuutilla. Ensin Ilvespuolustus haparoi pallon kanssa omassa päädyssä ja HJK pääsi pallonriistoon Ilveksen rangaistusalueella. Parin näppärän syötön jälkeen Ella Alakoni viimeisteli vieraiden johto-osuman.

Vieraiden seuraava maali tuli kulmapotkusta, kun Essi Sainio onnistui puskemaan maalin lähietäisyydeltä HJK:n kahden maalin taukojohtoon. Vieraiden erikoistilanteet olivat muutenkin läpi ottelun erittäin vaarallisia.

Ilveksellä ei ensimmäisellä puoliajalla montaa vaarallista paikkaa ollut. Roosa Ärväs laukoi 20 metristä vaarallisesti, mutta pallo leijaili pari metriä takatolpan ohi. Toinen paikka tuli kotijoukkueen kulmapotkusta, jonka Julie Forss pääsi etualueelta jatkamaan mutta pallo liukui harmittavasti muutaman sentin tolpan väärälle puolelle Ilveksen kannalta.

Toisella puoliajalla nähtiin selvästi terävämpi Ilves ja joukkueen taisteluilme oli aivan erilainen ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Myös syötöt alkoivat entistä enemmän löytää oikein kohteen, eikä kaksinkamppailuissa jääty enää alakynteen. Myös hieman suoraviivaistettu pelitapa alkoi tuottaa ongelmia HJK:n alakerralle, kun pallo saatiin nopeiden Ilves-laitureiden juoksulinjoille. Erityisesti Nea Nyrhinen kunnostautui puoliajan edetessä ja hänen haastojen kautta Ilves sai luotua painetta HJK päätyyn.

Ilveksen kavennusmaali syntyi kuitenkin harmittavasti vasta ottelun 79. minuutilla. Pallo oli Ilveksen kulmalipun tuntumassa, josta se pelattiin nopeasti Tuuli Enkkilän ja Aino Rasisen kautta laitaan Nyrhiselle. Tämä eteni aina rangaistualueelle asti ja antoi nappisyötön vaihdosta juuri kentälle tulleelle Pipsa Saarilahdelle. Pipsa ei huippupaikasta erehtynyt, vaan laukoi pallon tarkasti takanurkkaan ja näin nuorelle naiselle liigadebyytissä avausosuma!

Lopussa Ilves loi vielä painetta HJK:n rangaistusalueelle mutta ei kuitenkaan päässyt todella vaarallisille maalipaikoille enää. Lisäksi HJK pelasi lopussa kuten kokenut joukkue pelaa, eli järkevästi kuluttaen aikaa Ilveksen kenttäpäädyssä palloa suojaten.

Näin ottelu päättyi vieraiden 1-2 voitonjuhliin ja helsinkiläiset jatkavat liigassa puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen. Ilves sai taas ottelusta hyvää materiaalia jatkoa ajatellen ja pieni tauko liigapeleistä tulee tässä kohtaa hyvään saumaan, koska tuore valmennustiimi saa nyt hyvää aikaa joukkueen pelin ja pelitavan hiomiseen ja opettamiseen.

Seuraavan kerran Ilves pelaa torstaina 13.4 Turussa, jossa vastaan asettuu liigakauden puhtaasti kahdella voitolla aloittanut mitalisuosikki TPS.


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

1 Sara Inget
2 Julie Forss
8 Emmi Ristimäki
9 Sara Kattainen (46′ 14 Aino Rasinen
13 Roosa Ärväs
15 Maaria Roth (C)
16 Eini Vesaniemi (75′ 10 Pipsa Saarilahti)
17 Tuulia Mikkola
21 Johanna Salmijärvi (58′ Tuuli Enkkilä)
24 Nea Lehtola
28 Nea Nyrhinen

Vaihtopenkki

4 Anniina Pohjoismäki
5 Jade Bergius
12 Annika Laihanen
22 Heidi Rannikko

HJK

Avauskokoonpano

3 Juulia Grönlund (62′ 15 Emilia Ukkonen)
5 Maiju Hirvonen
11 Ella Alakomi (79′ 18 Minea Lassas)
12 Lotta Rosenström
13 Rebecca Kindstedt
16 Vilma Hakala
19 Essi Sainio (C)
21 Katarina Naumanen
22 Maija Saari
25 Eveliina Summanen (87′ 26 Talka Moona)
31 Elina Myllymäki

Vaihtopenkki

2 Ella Rinta-Filppula
7 Amanda Rantanen
27 Tessa Rinkinen
30 Ida-Sofia Helppikangas

Pipsa Saarilahti on tehnyt sopimuksen Ilveksen kanssa
Nea Nyrhinen sopimukseen Naisten Edustusjoukkueen kanssa