HJK – Ilves 2-1 (0-0)

61’ 1-0 Emilia Ukkonen
75′ 1-1 Nea Nyrhinen
83′ 2-1 Rebecca Kindstedt

 

Ilves kohtasi liigakauden kenraaliharjoituksessaan HJK:n Destamatic- kentällä Helsingissä. Tasainen ja viihdyttävä ottelu päättyi lopulta HJK:n 2-1 voittoon.

Ensimmäinen puoliaika alkoi HJK:n hallinnalla, mutta tiivisti puolustaneet keltapaidat pitivät aktiivisesti otteluun tulleen kotijoukkueen pois vaarallisilta paikoilta. Ainoastaan HJK:n laadukkaat kulmapotkut aiheuttivat päänvaivaa Ilves- ryhmälle mutta puolustaminen tilanteissa oli maalivahti Annika Laihasen johdolla timanttista.

Ilvekselläkin oli omat tilaisuutensa vaarallisiin vastaiskuihin mutta viimeinen syöttö jäi usein harmittavasti niukasti liian vajaaksi.

Yhden kerran Ilves onnistui kuitenkin murtautumaan oikean laidan kautta kesken HJK painostuksen ja oli senttien päässä johto-osumasta. Tilanteessa hyökkääjä Roosa Ärväs pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä takanurkkaa kohti, mutta harmittavasti avausmaali jäi tekemättä.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohti paine siirtyi kokoajan HJK päätyyn ja Ilves onnistuikin pelaamaan useita hienoja syöttökombinaatioita hyökkäyskolmanneksella mutta vaaralliset maalipaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Puoliajalle siirryttiin siis 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Ilves otti pelin totaalisesti komentoonsa. Joukkue prässäsi aktiivisesti ja toisaalta pelasi usein hienoilla syötöillä itsensä pois kotijoukkueen erittäin aktiivisen prässin alta. Kentälle tauolla vaihdettu Nea Nyrhinen esiintyi myöskin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti ja aiheutti nopeudellaan ongelmia HJK puolustukselle. Ilves liikutti palloa puolelta toiselle ja maali roikkui ilmassa.

Kesken hallinnan Ilvekselle sattui alakerrassa kuitenkin harmittava pallonmenetys, josta HJK rankaisi ja siirtyi 1-0 johtoon 61. minuutilla. Ilves ei tästä kuitenkaan lannistunut ja ottelun 75. minuutilla nähtiin vähintäänkin ansaittu tasoitus. HJK:n kulman jälkitilanteesta Ilves pääsi vastaiskuun, jonka päätteeksi Aino Rasinen ja Nea Nyrhinen pääsivät molemmat yrittämään maalintekoa. Lopulta Nea Nyrhinen siirsi pallon varmasti maaliin ja Ilves juhli ansaittua tasoitusta. Maalin jälkeen ottelu jatkui Ilves hallinnalla mutta HJK pääsi iskemään kuitenkin 83. minuutilla kulmapotkusta 2-1 maalin, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Maalin jälkeen Ilves haki vielä vimmatusti tasoitusta mutta Tuulia Mikkolan ylärimalaukausta lähemmäksi ei tällä kertaa päästy.

Ottelu päättyi näin harmittavasti HJK:n 2-1 voittoon.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin erittäin positiivinen esitys keltapaitaiselta Ilves joukkueelta ja ottelu olikin selkeästi Ilveksen paras ottelu harjoituskaudella. Peli-ilme oli iloinen sekä aktiivinen ja pelaajat antoivat joka tilanteessa kaikkensa laittaen laadukkaan kotijoukkueen erittäin ahtaalle. Kaikki pelaajat esiintyivät edukseen ja antoivat hyviä näyttöjä osaamisestaan uudelle päävalmentajalle Ville Väisäselle. Myös nuoret pelaajat Sanni Ojasen johdolla esiintyivät ennakkoluulottomasti ja osoittivat olevansa hyviä vaihtoehtoja myös liigakautta ajatellen

Ilahduttavaa oli myös pitkistä loukkaantumisista palanneiden Anniina Pohjoismäen 90. minuuttinen, sekä Johanna Salmijärven ensimmäiset minuutit harjoituskaudella.

Ilveksen liigakausi alkaa viikon päästä lauantaina Oulussa, jossa vastaan asettuu ONS.


 

Kokoonpanot

Ilves

Kokoonpano

Annika Laihanen
Nea Lehtola (61’ Jenna Oksanen)
Sanni Ojanen
Maaria Roth (87’ Roosa Ärväs)
Jade Bergius (45’ Emmi Ristimäki)
Johanna Salmijärvi (61’ Pipsa Saarilahti)
Anniina Pohjoismäki
Tuuli Enkkilä (45’ Heidi Rannikko)
Eini Vesaniemi (45’ Nea Nyrhinen)
Tuulia Mikkola
Roosa Ärväs (61’ Aino Rasinen)

Vaihtopenkki

Julie Forss

 

Anniina Pohjoismäki jatkaa Ilveksessä
Otteluennakko: HJK – Ilves