FC Honka – Ilves 3-2 (1-0)

44’ Linda Nyman, 1-0
49′ Henni-Marika Malinen, 2-0
58′ Malinen, 3-0
66′ Tuulia Mikkola, 1-3
72′ Mikkola, 2-3

Yleisöä: 138
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, FC Honka: –
Erotuomari: Sini Hakala

Ottelupöytäkirja

 

Ilves kohtasi Naisten Liigan kuudennen kierroksen vierasottelussaan FC Hongan. Honka näytti jo menevän menojaan päästyään 3-0 johtoon mutta Ilves taisteli lopussa hienosti maalin päähän eikä tasoitusosumakaan ollut lopussa kaukana.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta peliä, jossa peli virtasi päästä päähän. Hongalla oli ensimmäisellä puoliajalla takanaan myötätuuli, joten Ilveksen puolustuslinja sai olla Hongan pitkien syöttöjen kanssa erityisen tarkkana. Ilves aloitti ottelun jälleen pirteästi prässäten vastustajalta tilan ja ajan pois ylimmältä kenttäkolmannekselta lähtien. Vaarallisia maalipaikkoja kumpikaan joukkue ei vielä puoliajan alkupuoliskolla saanut. Puoliajan loppua kohden tempo hieman rauhoittui ja aivan puoliajan lopussa 44. minuutilla Honka sai avausmaalin, kun Linda Nymanin maalille lähettämä vapaapotku 35 metristä meni pelaajarykelmän läpi suoraan Ilvesmaalin takanurkkaan. Puoliajalle siirryttiin näin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Ilveksen hallinnassa mutta Honka vieraili kahteen otteeseen tehokkaasti Ilveksen päädyssä lyhyen ajan sisään. Henni Malinen viimeisteli lähes identtisistä hyökkäyksistä 49. ja 58. minuutilla Hongan johdon jo kolmeen maaliin. Malinen jatkoi molemmissa maaleissa keskityksen maalin edestä verkon perukoille. Näin siis todella synkkä toisen puoliajan alku Ilvekselle ja peli näytti olevan jo paketissa. Huikeassa vireessä oleva Tuulia Mikkola herätteli kuitenkin Ilveksen toiveita päästä peliin vielä mukaan, kun hän 66. minuutilla laukoi jälleen upean kaukolaukauksen maalin takanurkkaan.

Ei kuitenkaan mennyt kuin pari minuuttia tästä ja taas tapahtui Ilveksen päädyssä. Hongan hyökkääjä kaadettiin rangaistusalueella ja tuomari tuomitsi pallon pilkulle. Maalissa tällä kertaa pelannut Annika Laihanen kuitenkin esitti mahtavan torjunnan ja tästä Ilves sai todellisen taisteluhengen vielä päälle. Ilves lisäsi vauhtia kentällä myös tuoreiden vaihtopelaajien myötä ja pakotti Hongan puolustuskannalle. Tuulia Mikkola kavensi eron yhteen maaliin päivän toisella osumallaan 72. minuutilla. Roosa Ärväs jatkoi kulmapotkun maalin eteen, jossa Mikkola oli hereillä ja pamautti pallon maalin kattoon lähietäisyydeltä.

Maalin jälkeen Ilves jahtasi vielä tasoitusta ja oli muutamaan otteeseen todella lähellä saada pallon maaliin mutta tällä kertaa kiri ei aivan riittänyt loppuun asti ja Honka voitti ottelun 3-2 lukemin. Ilves kuitenkin laittoi lopussa rutinoituneen ja laadukkaan Hongan erittäin ahtaalle mutta antoi kuitenkin liikaa maaleja eteen ja näin pisteet jäivät ansaitusti Espooseen.

Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.5. Kotipelissä vastaan asettuu GBK. Ottelu pelataan Ratinan Stadionilla kello 14.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Ilveksen joukkue ensimmäiseen kotivoittoon!


 

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

2 Forss Julie
8 Ristimäki Emmi
9 Kattainen Sara
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa
15 Roth Maaria (C) (67′  11 Roosa Tuominen)
16 Vesaniemi Eini
17 Mikkola Rosa-Tuulia
19 Ojanen Sanni
24 Lehtola Nea (71′ 5 Jade Bergius)
28 Nyrhinen Nea (67′ 21 Johanna Salmijärvi)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
3 Lauermaa Sini
4 Pohjoismäki Anniina
22 Rannikko Heidi

FC Honka

Avauskokoonpano

1 Myllyoja Paula
4 Laakso Janni
5 Ranki Kaisa
6 Malinen Henni-Marika
16 Vlasoff Anna
17 Nyman Linda
22 Tenkanen Henna
23 Auvinen Anna (C)
24 Kärkkäinen Suvi (88′ 8 Iskanius Emilia)
27 Huusko Ella-Rosa (66′ 28 Vehviläinen Sini)
77 Punsar Milla

Vaihtopenkki

2 Nurmi Aino
3 Välimaa Maija
11 Hakala Krista
12 Nuora Pauliina
15 Träsk Patricia

 

Otteluennakko Ilves – GBK
Otteluennakko FC Honka – Ilves