Ilves matkusti viikonloppuna Maarianhaminaan, missä se kohtasi lauantaina Åland Unitedin. Ottelu oli jännittävä mutta Ilves otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti hienosti maalein 1-0.

Ottelu alkoi Ilveksen hallinnassa ja aktiivisesti molempiin suuntiin pelannut petolauma aiheutti jatkuvaa päänvaivaa etenkin kotijoukkueen puolustuslinjalle. Ilves sai ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla luotua kolme todella hyvää maalipaikkaa, kun Roosa Ärväs ja Eini Vesaniemi kahteen otteeseen pääsivät yrittämään maalintekoa. Vesaniemen maaliviivalle kimmonnutta ylärimalaukausta lähemmäksi ei kuitenkaan tällä kertaa päästy.

Kun Ilves ei paikoistaan maalia tehnyt, alkoi myös kotijoukkue Åland United saada ottelun juonesta kiinni. Tosin osansa oli myös Ilveksen huolimattomuudella ja erityisesti syöttöjen laatu jätti parannettavaa toiselle puoliajalle. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kummassakaan päässä enää nähty ja kotijoukkueen vähätkin paikat hoidettiin maalivahti Annika Laihasen johdolla hienosti.

Toiselle puoliajalle Ilves hieman terävöitti otettaan ja myös vaihtojen kautta haettiin lisää aktiivisuutta tuoreiden jalkojen kautta. Ilveksen pallollinen pelaaminen parani ensimmäisen puoliajan lopusta ja petolauma otti taas ottelun hallinnan itselleen.

Avausmaali ja samalla ottelun voittomaali saatiin 60. minuutilla, kun Eini Vesaniemen tarkka keskitys tavoitti Roosa Ärväksen ja tämä puski jo kauden kuudennen osumansa. Ärväs oli hetkeä myöhemmin tehdä jo illan toisensa, kun hän puski Johanna Salmijärven lähettämän kulmapotkun voimalla maalia kohti. Kotijoukkueen maalivahti Marjukka Mikkonen esitti kuitenkin hienon refleksitorjunnan ja pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Ottelun lopussa Åland United haki vimmatusti tasoitusta, mutta Ilveksen joukkue puolusti tiivisti eikä päästänyt vastustajaansa aivan huippupaikoille. Neljän lisäaikaminuutin jälkeen tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja näin pisteet matkasivat Ilveksen mukana Tampereelle. Erittäin hieno ja täysin ansaittu vierasvoitto! Tappio oli Åland Unitedin ensimmäinen tämän kauden kotiotteluissa ja helpolla eivät pisteet tälläkään kertaa lähteneet Ilveksen matkaan.

Tahti on tällä hetkellä tiivis Naisten Liigassa ja tällä viikolla pelataan kaksi seuraavaa kierrosta. Ilves kohtaa keskiviikkona kotonaan ensiksi JyPK:n ottelussa, joka päättää ensimmäisen kierroksen. Toinen kierros starttaa sunnuntaina, kun Ilveksen vieraaksi saapuu ONS. Molemmat ottelut pelataan Tammelan stadionilla.

Tervetuloa kannustamaan Ilves kotivoittoihin!

Otteluennakko: Ilves – JyPK
Otteluraportti Ilves – GBK