Ilveksen seuraava peli pelataan Turussa 14.5. Vastassa on TPS ja ottelu pelataan Yläkentällä kello 17.00. Ottelua voinet seurata myös kotisohvalta, sillä TV2 näyttänee ottelun suorana.

Turun palloseura on tällä hetkellä sarjan toisena 12 pisteellä. Turkulaiset ovat aloittaneet kautensa vahvasti ja ovat menettäneet pisteitä ainoastaan sarjakärki PK-35:lle ja Pallokissoille. Ilves on joutunut pistemenetyksiin samojen joukkueiden kanssa, sillä ensimmäisessä sarjaottelussa vantaalaiset ottivat voiton tamperelaisista ja viikko sitten helatorstaina Ilves tasasi pisteet Kuopiossa maalittomalla tasapelillä. TPS:n edellinen ottelu oli viime viikonloppuna, jolloin turkulaiset löylyttivät ONS:a murskalukemin 8-0.

TPS:n joukkueessa on tällä kaudella sekä kokemusta että nuorta intoa. Turkulaisten vahvuudeksi voisi sanoa fyysisesti kovaa pelaavan keskikentän ja juonikkaan hyökkäyspään pelaajiston. TPS on ollut varma kotikentällään ja voittanut kaikki kolme kotiotteluaan. Turun palloseurasta täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Heidi Rannikko kehuu entisen seuransa vahvuuksiksi taitavia yksilöitä ja joukkueen, jossa erilaisten pelaajien monipuoliset taidot täydentävät hyvin toisiaan. Rannikko mainitsee TPS:n olevan myös yritteliäs ja kovaa pelaava joukkue. Rannikko epäilee turkulaisten kotivoittojen salaisuudeksi innokkaasti kannustavan yleisön. ”Yläkenttä on aika pieni tekonurmikenttä ja tepsiläiset ovat tottuneet treenaamaan ja pelaamaan siellä”, Rannikko vielä lisää.

Ilveksen harjoituksissa on tällä viikolla nähty hyvää sähinää ja lauantaita odotetaan malttamattomana. Heidi Rannikko tietää, miten Turusta saadaan kolme pistettä: ” Pitää pelata tarkkaa peliä ja välttää virheitä etenkin puolustuspäässä, sillä turkulaiset osaavat kyllä hyödyntää paikkansa. Lähdetään pelaamaan hyvää pallonhallintapeliä ja tehdään hyviä ratkaisuja etenkin hyökkäyspäässä, sillä se voitto tulee”.  

Ex-turkulainen kuulee jokseenkin päivittäin tamperelaisten ”hyvää” turkuhuumoria. Tästä huolimatta Rannikko pitää Ilveksen joukkuetta eräänlaisena perheenään ja parhaana asiana Tampereessa. Lisäksi hän mainitsee täällä sisämaassa olevan parempi sää kuin Turussa —ja Turkuunhan onkin luvattu lauantain pelipäiväksi runsaasti sadetta.

Otteluennakko Ilves – TiPS
Oikaisu Aamulehden uutiseen