Naisten Liiga palaa maaottelutauolta torstaina 13.4. Ilves matkustaa Turkuun, jossa se kohtaa kolmannen kierroksen ottelussa TPS:n. Ottelu potkaistaan Yläkentällä käyntiin klo 19.00.

Joukkueet kohtasivat Pirkkahallissa tammikuussa harjoitusottelun merkeissä. TPS oli ottelussa parempi maalein 1-4. Viime kauden Liigassa oli kaksi kohtaamista. Ensin Turussa pisteet tasattiin 2-2 tuloksella ja toisessa ottelussa Tammelan Stadionilla TPS haki vierasvoiton maalein 1-3.

Ilves on tauon aikana harjoitellut ja kerrannut rauhassa pelillisiä asioita Vuoreksen Ilveskentällä, joten myös ulkoilmaan on totuteltu ennen ensimmäistä koitosta ulkokentillä. Harjoituksissa on käyty niin taktisia, kuin myös fyysisesti raskaita osuuksia. Kaikki tekeminen harjoituskentällä viittaa siihen, että TPS saa vastaansa hyvässä vireessä olevan ja taistelevan Ilveslauman.

Torstain vastustaja TPS lähti kauteen yhtenä suurimmista mitalisuosikeista ja myös sarjan alku on ollut timanttisen kova. Kahdesta ottelusta saldona on täydet kuusi pistettä. Ensin GBK kaatui vieraskentällä peräti 5-1 ja toisessa ottelussa TPS ei jättänyt Pallokissoille mahdollisuuksia, vaan otti selkeän 3-1 kotivoiton. Huomioitavaa on se, että molemmissa otteluissa joukkueessa löytyi hattutempun tekijä, ensin Jutta Rantala ja toisessa ottelussa saman tempun teki Hanna Ruohomaa. Ratkaisuvoimaa siis varmasti turkulaisilta löytyy.

Ilveksen päävalmentaja Ville Väisäsen tietää Ilveksen saavan vastaan erittäin laadukkaan vastustajan:

”Tiedossa on varmuudella kova peli, sillä TPS on aloittanut sarjan vahvasti ja talven aikana pelattu harjoitusottelu osoitti heidän olevan yksi kovimmista joukkueista.”

”Ottelutauko tuli meidän kannalta hyvään rakoon ja olemmekin päässeet harjoittelemaan omia ajatuksiamme siitä miten meidän kuuluisi pelata.”

Ville Väisänen pitää Ilveksen pelaajatilannetta kaiken kaikkiaan hyvänä.

”Joukkueessamme on hieman poisjääntejä, mutta viime päivät ovat osoittaneet että joukkueen sisäinen kilpailu on kovaa ja täten toiset pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää kykyjänsä.”

”Lähdetään hyvin treenanneena joukkueena tekemään torstaina hyvä tulos”, Väisänen päättää.

TPS:n organisaatiossa viisi vuotta viettänyt Heidi Rannikko tuntee torstain vastustajan hyvin:

”Tepsillä on nuori, mutta ei enää niin kokematon joukkue. Heillä on etenkin hyökkäyksessä taitavia pelaajia ja hyviä maalintekijöitä, joten puolustuksellisesti meidän on oltava tarkkoja ja pelattava tiiviisti. Peli tulee varmasti olemaan kova, kuten talven treenipelikin osoitti. Meillä on joukkueena hyvä fiilis ja suuria vahvuuksia, joilla lähdetään hakemaan kolme pistettä Tampereelle Yläkentältä”, ”Rane” analysoi tulevaa ottelua.

Maaottelutauolla on myös ”Ranen” mukaan ollut hyvä meno:

”Me ollaan käytetty maaottelutauko hyvin hyödyksi. Olemme päässeet harjoittelemaan hyvin ja taso reeneissä nousee jatkuvasti!”, hän lisää.

TPS-Ilves torstaina Turun Yläkentällä klo 19.00.

Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan 23.4, jolloin vastaan asettuu Pallokissat.  

Otteluennakko Ilves – Pallokissat
Isa Tuominen naisten edustusjoukkueeseen