Naisten Liigan viidennellä ottelukierroksella Ilves matkaa lauantaina PK-35 Vantaan vieraaksi. Ottelu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 14.00.

Naisten Liigassa viimeisestä kuudesta mestaruudesta viisi voittanut PK-35 Vantaa oli tälläkin kaudella sarjaan lähdettäessä ylivoimainen mestarisuosikki. Kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta vantaalaiset nappasivat täydet pisteet, eikä edes viime kierroksella kärsitty tappio HJK:lle vaikuta odotusarvoihin pitkässä juoksussa. Toisaalta ottelu oli hyvä osoitus siitä, että myös ”Punamustat” on täysin voitettavissa oleva joukkue. Petopaitojen tulevalta vastustajalta löytyy timanttista laatua kentän molemmista päistä. Esimerkiksi nimet Olga Ahtinen, Mimmi Nurmela ja Kaisa Collin ovat tuttuja kaikille futiksen seuraajille.

Viime joukkueet kohtasivat kahdesti. PK-35 Vantaa oli molemmissa otteluissa parempi, ensin maalein 3-1 ja toisessa ottelussa 2-0.

Ilves lähtee otteluun allaan 2-2 tasapeli Pallokissoja vastaan. Ottelun tulokseen ei missään nimessä oltu täysin tyytyväisiä Ilveksen leirissä, mutta yliajalla tehty tasoitusmaali jätti kuitenkin positiivisemmat tunnelmat joukkueeseen.

Viikon harjoituksissa onkin ollut jälleen hyvä tekemisen meininki ja joukkue lähtee varsin luottavaisena kaatamaan vantaalaista ennakkosuosikkia. Joukkueessa tiedetään Vantaa vaikeaksi paikaksi pisteiden metsästykseen mutta koko joukkueen onnistuessa kaikki on lauantaina mahdollista. Tärkeää on myös pelata ehjä 90 minuuttinen, johon Ilves ei ole alkukauden otteluissa vielä täysin pystynyt. Puoliaikojen tasoero on ollut liian suuri, mutta kaiken kaikkiaan lähtökohdat onnistuneelle päivälle hyvän harjoitusviikon jälkeen joka tapauksessa ovat olemassa.

– Mielenkiintoinen vieraspeli tulossa. PK-35 on sarjan kestosuosikki ja kotikentällään kivenkova ryhmä. Peliin lähdettäessä se kuitenkin unohdetaan ja lähdetään tekemään koko joukkueen hyvää omaa suoritusta, Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen kertoo.

– Joukkueessa on hyvä lataus päällä ja otteluun lähdetään kuten kaikkiin muihinkin, eli voitto tavoitteena, Väisänen jatkaa.

Alkukauden otteluissa Ilveksen takalinjoilla täydet minuutit pelannut Nea Lehtola tietää, minkälainen haaste Ilvestä lauantaina odottaa

– PK-35 on todella kova joukkue. Pelistä on varmasti tulossa tosi kova, mutta me olemme valmiita taistelemaan pisteistä. Kentällä tullaan näkemään taistelutahtoa ottelun alusta loppuvihellykseen saakka, ”Nepsu” lupaa.

Myös alkukauden otteluista on Nean mukaan otettu joukkueessa oppia.

– Alkukausi lähti hyvin käyntiin voitolla mutta sen jälkeen on ollut vähän vaikeuksia joukkueena pelaamisessa. Tappiot ovat kuitenkin opettaneet meitä ja olemme hienosäätäneet taktisia asioita kuntoon, Nea tuumaa loppuun.

Otteluennakko FC Honka – Ilves
Otteluraportti Ilves – Pallokissat