Ilves kohtaa keskiviikkona Naisten Liigassa Kuopion Pallokissat. Ottelu pelataan Kuopion Savon Sanomat Areenalla kello 19.00 alkaen.

Ilves nousi lauantain tasapelin myötä sarjataulukossa neljännelle sijalle. Keskiviikkoinen vastustaja Pallokissat on tällä hetkellä viimeiseen yläloppusarjapaikkaan oikeuttavalla kuudennella sijalla, joten ottelusta ei panosta tälläkään kertaa puutu. Ottelun voitolla joukkueet olisivat taas askeleen lähempänä paikkaa yläloppusarjassa.

Ilves pelasi lauantaina erittäin viihdyttävän ottelun Tammelan stadionilla sarjakärki TPS:ää vastaan. Tasaväkinen taisto päättyi Ilveksen liigahistorian suurimman kotiyleisömäärän (1217) edessä 1-1 pistejakoon. Joukkue on kuitenkin palautunut kovan ottelun jälkeen hyvin ja on valmiina saalistamaan pisteitä ennen lyhyttä juhannuslomaa. Joukkueet kohtasivat ensimmäisellä sarjakierroksella huhtikuun lopussa Ratinan stadionilla ja tuolloin pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Ilves tasoitti ottelun yliajan viimeisellä minuutilla, joten Pallokissat oli erittäin lähellä täyttä pistepottia Tampereella.

Pallokissat on pelannut tulosten valossa tasaisen kauden. 12:sta ottelusta sillä on neljä kappaletta voittoja, tasapelejä sekä tappioita. Viimeiseen kolmeen otteluun joukkue ei ole pystynyt voittamaan mutta esimerkiksi toissa kierroksen 1-1 tasapeli TPS:ää vastaan kertoo joukkueen laadusta ja he ovatkin pystyneet voittamaan kauden aikana mm. HJK:n, joten keskiviikkona petopaidat saa vastaansa erittäin hyvän joukkueen.

– Pallokissat Kuopiossa on aina vaikean kuuloinen yhtälö. Pelattiin tasainen ottelu täällä Tampereella ja molemmilla joukkueilla on varmasti kova halu voittaa ja parannella sitä myötä tilannetta sarjassa, Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen sanoo.

Naisten Liigassa pelataan vielä kuusi kierrosta ennen loppusarjoja ja joukkueet alkavat olla tuttuja toisilleen.

– Nyt aletaan olla tärkeässä vaiheessa kautta, sillä joukkueet on jo kertaalleen koettu ja asetelmia jatkoon pelataan ottelusta toiseen. Iso peli siinä mielessä ja meidän täytyy onnistua omassa tekemisessämme, mikäli halutaan tuoda pisteet mukana Tampereelle, Väisänen pohtii.

Ottelun jälkeen siirrytään juhannuksen viettoon ja Ilves pelaa seuraavan ottelunsa 2.7 Tammelan stadionilla PK-35 Vantaata vastaan.

Otteluennakko: Ilves – PK-35 Vantaa
Suomi100 Juhlaottelun tunnelmaa