Naisten liigan ottelut jatkuvat maaottelutauon jälkeen lauantaina, kun Ilves matkustaa Nice Futiksen vieraaksi Poriin. Maaottelutauon Ilves harjoitteli kovaa mutta kapealla ryhmällä, sillä edustustehtävissä olivat Kaisa Björn (Helmarit), U19-majut Heidi Kollanen, Nea Lehtola sekä Maaria Roth. Emmaliina Tulkki puolestaan haki kokemusta Lyonin harjoitusleiriltä, ja siitä lisää myöhemmin nettisivuilla. Lauantaiksi Ilvesperhe saadaan taas lähes kokonaisuudessaan koolle, kun varmoja poissaolijoita ovat vain Elina Myllymäki sekä pitkäaikaisloukkaantuneet Anniina Pohjoismäki ja Veera Kauppi.

Ottelusta tulee mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet tällä kaudella kahden peruuntuneen harjoitusottelun vuoksi. Viime kaudella kohtaamisten paremmasta osapuolesta ei ollut epäselvyyttä Ilveksen voitettua molemmat ottelut selvin lukemin. Nyt asetelmat ovat jälleen tasattuna ja molempien joukkueiden pelaajalistoilla on tapahtunut viime vuoteen pieniä muutoksia. Nice Futista vahvistavat uudet venäläiset pelaajahankinnat, joiden huhuillaan olevan myös maajoukkueen kalustoa. Laajalla säteellä jo viime vuonna häärinyt Brooke Barbuto jatkanee vahvoja otteitaan liigassa. Mielenkiintoista onkin, nähdäänkö Nice Futikselta vielä kuitenkaan yhteen hiottua joukkuepeliä.

Nice Futis pelasi ensimmäisen ottelunsa sarjanousija ONS:a vastaan aukaisten jo pistepussinsa yhdellä pisteellä. PK-35 tappiosta sisuuntunut Ilves lähtee lauantaina metsästämään Porista ensimmäisiä sarjapisteitä kynsin hampain. Ilveksen laitapuolustaja Emmi Ristimäki ounastelee lauantain ottelusta kovaa vääntöä: ”Viime pelistä meidän tulee ottaa opiksi, ja koko joukkueena näyttää ehjempi peliesitys. Toivottavasti saadaan paremmin oma peli rullaamaan. Voittoon vaaditaan kovuutta, taistelutahtoa sekä parannusta jokaisella pelin osa-alueella.”

Nice Futis – Ilves -ottelu on ensimmäinen vuoden 2016 juhlapäiväkiertueen tapahtumista, ja siihen tavoitellaan runsaslukuista yleisöä paikanpäälle ja Huuhkaja-TV:n ääreen. Ristimäki toivoo pelin katsojille ”viihdyttävää ja hyvää jalkapalloa, jossa nälkäinen Ilves on valmiina ryöstämään kauden ensimmäiset pisteensä”. 

Jos et lähde fanittamaan kissapetoja Poriin, voit katsoa ottelua suorana Palloliiton Huuhkaja-TV:stä klo 17.00 alkaen.

Otteluraportti Nice Futis – Ilves
Ilves – FC Honka siirtyy