Ilves palaa Naisten Liigassa tositoimiin lauantaina, kun Tammelan stadionilla vastaan asettuu sarjakärki TPS. Ottelu on samalla Suomi100 juhlaottelu ja alkaa poikkeuksellisesti klo 19.17.

Petopaidat lähtevät otteluun huimassa vireessä, sillä toukokuun lopun otteluruuhkasta joukkue otti täydet pisteet, eikä päästänyt maaliakaan omaan päähän. Naisten Liigan ollessa maaottelutauolla Ilves aloitti tämän vuoden Suomen Cup taipaleensa viime lauantaina Esse IK:ta vastaan. Ilves kaasutti lopulta helppoon 8-0 voittoon, joten voidaan syystäkin sanoa Ilveslauman olevan hyvässä iskussa ja valmiina haastamaan myös vakuuttavasti alkukaudella esiintynyt TPS.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisellä sarjakierroksella 13.4 Turussa. TPS oli ottelussa parempi maalein 3-1. Myös talvella pelattu harjoitusottelu päättyi turkulaisten voittoon, joten Ilves hakee vielä ensimmäistä voittoaan lauantain vastustajastaan tämän vuoden puolella.

Tauon aikana Ilveksen harjoituksissa on ollut runsaan maajoukkueleiritysten edustusten kautta tavallista vähemmän pelaajia, mutta harjoituksissa on ollut silti hyvä tekemisen meininki ja myös fyysisesti on pitkästä aikaa pystytty harjoittelemaan kovempaa. Tällä viikolla maajoukkueissa olleet pelaajat ovat palanneet vahvuuteen ja takana onkin koko joukkueen hyvälaatuinen harjoitusviikko, joka lupaa hyvää lauantai-illan juhlapäivää ajatellen.

TPS lähti kauteen ehdottomana mitalisuosikkina ja joukkue onkin pelannut varsin vahvan ja ennakko-odotusten mukaisen alkukauden. 11 ottelun jälkeen joukkueella on peräti 8 voittoa ja vain yksi tappio toukokuussa HJK:ta vastaan. Turkulaisilta löytyy laatua kentän jokaiselta osa-alueelta ja joukkueen aktiivinen pelitapa on usein myrkkyä vastustajille. Yksilöistä mainittakoon esimerkiksi maalipörssin kärkinimi (11 maalia) Jutta Rantala. Joukkue sai myös hiljattain erittäin kovan vahvistuksen, kun A-maajoukkuepelaaja Ria Öling palasi TPS paitaan ja tuo omalla osaamisellaan entistä enemmän laatua ja vaarallisuutta TPS:n pelaamiseen.

Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen odottaa lauantai-illan juhlapäivää vesi kielellä.

– Hieno ottelu ja tapahtuma tulossa! Viime vuoden hopeajoukkue, johtaa liigaa ja eniten maaleja tehnyt joukkue. Nuo edellä mainitut asiat kertovat paljon vastustajasta.

– Siitä huolimatta me ei kuvia kumarreta ja meille jäi paljon hampaankoloon Turun reissusta, Väisänen kertoo.

Joukkue lähtee päävalmentajan mukaan ennakkoluulottomasti voittamaan sarjakärkeä.

 – Meidän peli on ollut hyvin uomissaan ja lähdetään luottavaisin mielin tulevaan peliin, Väisänen jatkaa.

Lopuksi hän toivottaa kaikki tervetulleeksi nauttimaan lauantai-illan tapahtumasta ja tunnelmasta Suomen kauneimmalle stadionille.

– Tietysti myös Suomi 100 juhlaottelu tuo oman mukavan lisän otteluun ja toivotaan paikalle paljon ihmisiä juhlistamaan rakkaan isänmaamme taivalta ja tietysti Ilves voittoon!

Päävalmentajan ennakkovideo ottelusta

Vahvaa kautta Ilvespaidassa pelaava Eini Vesaniemi analysoi tulevaa vastustajaa ja ottelua hyvin samanlaisilla mietteillä.

– Kauden vakuuttavimmin aloittanut joukkue, jonka kentän jokaiselta osa-alueelta löytyy kovuutta ja taitoa ja joka on erityisen vaarallinen nopeissa hyökkäyksissä, Eini kertoo.

– Tulee olemaan kova kamppailu kuumassa kelissä, jossa enemmän voittoa haluava joukkue on varmasti vahvoilla, hän jatkaa.

Maaottelutauon harjoitusviikot ovat myös Vesaniemen mukaan olleet onnistuneita.

– Meillä on takana hyvä treeniviikko ja olemme valmiita taistelemaan täysillä ottelun voitosta. Helppoa se ei tule olemaan, mutta kun onnistumme joukkueena suorittamaan omalla tasollamme, pystymme haastamaan tässä sarjassa kaikki joukkueet.

Vesaniemi on ollut joukkueessa suuressa roolissa tehden arvokasta työtä kentän molemmissa päissä ja myös erikoistilanteissa hyväpotkuinen pelaaja on ollut tärkeä palanen petopaidoille. Joukkueen kautta Vesaniemi analysoi seuraavasti:

– Kausi on ollut jokseenkin vaikea, mutta erityisesti viime kuukaudet ovat edenneet nousujohteisesti. Meille ei enää riitä niin sanottu hyvä pelaaminen, vaan nälkäisenä joukkueena haluamme voittaa jokaisen ottelun. Meillä on tänä vuonna erityisen kokematon ja nuori joukkue, joka osaltaan selittää alkukauden haparoinniksikin kutsuttua suorittamista, mutta mahdollistaa myös ennakkoluulottomuuden ja nousujohteisen kauden jatkumisen aina syksyn loppuun.

Eini odottaa myös innolla tulevaa ottelua ja sen ympärille liittyvää juhlatapahtumaa.

-Tuleva ottelu on yksi joukkueemme kauden kohokohdista, kun pääsemme pelaamaan mahtavissa Tammelan olosuhteissa. Suuri kenttä ja oikea nurmi sopivat joukkueellemme mielestäni erityisen hyvin, Vesaniemi pohtii.

– Aina kotistadionillamme pelatessa löytyy jostain erityinen vaihde näyttää kentällä parasta osaamistaan ja taistelutahtoa. Myös jokainen katsomoon saapuva kannattaja auttaa luomaan Tammelaan huikean tunnelman ja meille pelaajille halun voittaa jokaisen vastaan tulevan kaksinkamppailun ja tästä usein seuraavan voiton, Eini Vesaniemi sanoo loppuun.

Ottelun tavoitteena on saavuttaa juhlinnan yhteydessä myös Naisten Liigan uusi katsojaennätys, 2017 katsojaa. Otteluun on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu ja kaikki sisäänpääsymaksut kohdennetaan vähävaraisten Ilves tyttö- ja poikajunioreiden harrastuksen tukemiseen Hopa-rahaston kautta.

Lisää ottelusta ja siihen liittyvistä tapahtumista voit lukea Ilveksen Naisten liigajoukkueen nettisivuilta.  Päivän aikana erilaisia tapahtumia koko perheelle ja ottelun puoliajalla joukkuevoimistelun maailmanmestarit Minetit esittää Finlandia Hymnin sävelin Suomi100 juhlavuotta kunnioittavan Suomineidon synty ohjelman.

Kerää siis ystävät ja sukulaiset yhteen ja tule kannustamaan Ilves voittoon liigakärjestä, tehdään yhdessä uusi katsojaennätys ja Tammelasta #keltavihreä! Ilves naiset toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlaotteluun, katso kutsuhuuto video.

 

Otteluraportti: Ilves – TPS
Tervetuloa Tammelaan lauantaina!