Ilves pelaa yläloppusarjan ensimmäisen ja samalla kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa keskiviikkona. Tammelan stadionille vieraaksi saapuu Turun Palloseura.

Molemmat joukkueet aloittivat lauantaina käynnistyneen yläloppusarjan tappiolla, kun Ilves hävisi Helsingissä HJK:n vieraana 0-4 ja TPS puolestaan hävisi vieraspelinsä FC Hongalle maalein 2-3.

Turkulaisilla on vielä hyvät mahdollisuudet napata sarjasta mitali. Ennen keskiviikon ottelua TPS on sarjassa neljäntenä, vain pisteen HJK:n perässä. Myös Ilveksellä on vielä teoreettiset mahdollisuudet pronssimitaliin, mikä toki edellyttäisi loppujen otteluiden voittamista ja myös muiden ristiin pelaamista.

Ilves lähtee varmasti nälkäisenä keskiviikon otteluun. Lauantain häviö HJK:lle jätti paljon parannettavaa, mutta ensimmäiset puoli tuntia oli petopaidoilta hyvää ja aktiivista pelaamista, eikä loppunumerot kerro aivan koko totuutta pelitapahtumista.

Ottelusta on palauduttu hyvin ja keskiviikkona kentällä nähdään varmasti taas taisteleva ja kaikkensa antava Ilveslauma.

TPS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen alkusarjassa maalein 3-1. Toinen ottelu Tammelassa päättyi 1-1 pistejakoon yli tuhannen silmäparin edessä. Varsinkin Tammelassa pelattu ottelu oli tasoltaan, tunnelmaltaan ja intensiteetiltään huikea jalkapallonäytös.

Joukkue on harjoitellut runsaslukuisena ja lähes koko pelaajisto on pelikuntoinen keskiviikkoa ajatellen.

Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen odottaa mielenkiintoista kamppailua.

”Hyvä matsi jälleen tulossa. Muistissa on yksi kesän kohokohdista, runsaslukuisen yleisön edessä pelattu Suomi 100-v. juhlaottelu. Ottelu päättyi tuolloin tasaisten vaiheiden jälkeen 1-1”, Väisänen muistelee.

Ilveksellä on vielä voittotili turkulaisia vastaan tällä kaudella avaamatta.

”Ensimmäinen kohtaaminen keväällä hävittiin, joten nyt on voiton vuoro”, Väisänen lupaa.

Väisänen tietää miten voitto keskiviikon kohtaamisesta haetaan.

”Jotta voitto toteutuu, meidän on löydettävä joukkueena oikea tahtotila ja ajatella loppukauden pelejä myös kehityksen kannalta.”

Yhtä tärkeää asiaa ei myöskään sovi päävalmentajan mielestä unohtaa.

”Kentällä pitää ennen kaikkea nauttia joka hetkestä, siitähän pelaamisessa loppujen lopuksi on pitkälti kyse”, Väisänen muistuttaa.”

Lopuksi Väisänen haluaa toivottaa kaikki tervetulleeksi keskiviikon otteluun.

”Tervetuloa seuraamaan huippufutista Tammelaan ja kannustamaan Ilves voittoon”, Väisänen päättää.

Kaksi kotiottelua jäljellä, joten nyt on siis loistava hetki tulla Tammelaan näkemään valtakunnan huippufutista valtakunnan tunnelmallisimman stadionin iltavalaistukseen ja kannustamaan Ilves yläloppusarjan avausvoittoon!

Ottelu alkaa kello 19.00.

Ottelun jälkeen Naisten Liiga jää pienelle tauolle ennen syys-lokakuun vaihteen kolmea viimeistä ottelua.

Otteluraportti: Ilves – TPS
Otteluennakko: HJK-Ilves