Naisten Liiga jatkuu Ilveksen osalta sunnuntaina, kun Tammelan stadionille petopaitojen vieraaksi saapuu liigan kestomenestyjä PK-35 Vantaa.

Naisten Liigan alkusarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta ja kamppailu yläloppusarjapaikoista jatkuu kiivaana. Ilves on sarjataulukossa neljännellä sijalla 20:llä pisteellä. Sunnuntain vastustaja PK-35 on Ilveksen edellä kolmantena 26:lla pisteellä, joten voitolla Ilves pysyisi tiukasti ”Punamustien” kannoilla.

Ilveksen hieno tappioton putki katkesi viime kierroksella Pallokissojen vieraana ja joukkue lähteekin ehdottomasti hakemaan paluuta voittokantaan. Joukkueet kohtasivat huhtikuussa Vantaalla ja tuolloin PK-35 voitti haastavissa olosuhteissa pelatun ottelun maalein 3-1. Ilveksen maalin viimeisteli hienolla kaukolaukauksella Maaria Roth.

Sunnuntaina saadaan sääennusteiden mukaan nauttia hienosta kesäsäästä, joten Suomen kauneimmalla jalkapallostadionilla on tarjolla varmasti viihdyttävä ja hyvätasoinen ottelu aurinkoisessa säässä.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa on tuttu kestomenestyjä Naisten Liigassa ja joukkueen tavoitteena tälläkin kaudella on kolmannen peräkkäisen mestaruuden voittaminen. Joukkue pelasi kesäkuun kolme ottelua tuloksellisesti odotettua heikommalla saldolla 1-1-1 mutta viime kierroksen voitto HJK:sta oli jälleen vahva näyttö vantaalaisten laadusta. Joukkueessa pelaa useita mielenkiintoisia pelaajia, jotka ovat tuttuja mm. maajoukkueympyröistä. Totutusti tehokkaat Kaisa Collin ja Sanna Saarinen ovat viimeistelleet yhteensä jo 16 maalia ja keskikentällä peliä pyörittää nuoresta iästään huolimatta maajoukkueen kapteeninakin jo esiintynyt Olga Ahtinen.

Ilveksellä jäi Pallokissoja vastaan pelatun ottelun jälkeen lyhyelle juhannuslomalle, josta joukkue palasi maanantaina energiavarastot täynnä virtaa. Takana on ehjä harjoitusviikko ja vireystila lupaa hyvää sunnuntaita ajatellen.

Joukkue on käynyt edellistä ottelua ja tulevaa vastustajaa päävalmentaja Ville Väisäsen johdolla viikon aikana läpi ja Väisänen lähteekin sunnuntaille hakemaan parannusta pelilliseen ilmeeseen.

– Sunnuntaina on jälleen kova ottelu edessä. Tarkoitus on heti kääntää edellinen hävitty ottelu tuloksekkaammaksi ja ennen kaikkea nostaa oman pelin tasoa ottelun sisällä, Väisänen kertoo.

– Vastus on tunnetusti kova ja täynnä osaamista niin pelaajissa kuin kentän ulkopuolellakin, Väisänen jatkaa.

Lopuksi päävalmentaja lähettää terveiset kaikille lähiseudun futiksen ystäville.

– Toivotaan, että edellisen kotiottelun yleisö tulee jälleen meitä kannustamaan! Tammelassa ei olla hävitty tälle kesälle kertaakaan ja siitä myös lähdetään, että näin jatkuu, Väisänen päättää.

Ilveksen ehdottomaan parhaimmistoon viime otteluissa kuulunut maalivahti Annika Laihanen tietää myös minkälainen haaste joukkuetta sunnuntaina odottaa.

– PK-35 on hyvä joukkue, jossa on taitavia yksilöitä. Joukkue pelaa fyysisesti ja pyrkii hallitsemaan palloa, Laihanen analysoi.

Laihanen, kuten koko Ilveksen joukkuekin lähtee tietysti voitto mielessä sunnuntain koitokseen.

– Ottelusta tulee varmasti tasainen, mutta omalla pelillämme pystymme voittamaan sen. Joukkueemme pelaaminen on kehittynyt kauden edetessä ja pyrimme kehittämään sitä koko ajan lisää. Odotan ottelua innolla ja on kiva päästä pelaamaan Tammelaan kotiyleisön eteen, Laihanen kertoo.

Omaa nousujohteista kauttaan Laihanen kommentoi lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Oma pelaaminen on kulkenut hyvin viime peleissä, mutta siinä on myös paljon parannettavaa.

Tervetuloa sunnuntaina Tammelaan katsomaan Naisten Liigan kärkiottelua kello 14.00 alkaen!

Otteluraportti: Ilves – PK-35 Vantaa
Otteluennakko: Pallokissat – Ilves