Ilves kohtaa sunnuntaina Naisten Liigan neljännen kierroksen ottelussa Kuopion Pallokissat. Tammelan stadionin nurmi ei ole vielä pelikelpoinen, joten ottelu pelataan poikkeuksellisesti Ratinan stadionilla. Ottelu alkaa kello 14.00.
Pallokissat on saalistanut Ilveksen tavoin kolme pistettä kauden ensimmäisistä otteluistaan. Ilves on sarjataulukossa edellä maalieron turvin, joten ennakkoasetelmat otteluun ovat varsin tasaiset ja luvassa onkin kova ja tiukka taistelu pisteistä. Ratinan nurmimatto on vuodenaikaan nähden hyvässä kunnossa ja antaa hyvät puitteet tasokkaalle jalkapallo-ottelulle.
Viime kaudella joukkueet kohtasivat Naisten Liigassa kaksi kertaa. Ensimmäinen ottelu Kuopiossa päättyi maalittomaan tasapeliin ja Tampereella Pallokissat kävi hakemassa täyden pistepotin, joten Ilves lähtee ilman muuta korjaamaan viime kauden saldoa ja hakemaan ottelusta täyttä pistepottia. Pallokissat pelasi lopulta hyvän kauden päätyen sarjassa viidenneksi.
Ilves pelasi viimeisimmän ottelunsa viime viikon torstaina Turussa, jossa TPS oli parempi maalein 3-1. Ottelun jälkeen joukkue piti lyhyen pääsiäisloman ja palasi harjoituskentälle maanantaina, joten joukkueella on ollut koko viikkoa aikaa valmistautua sunnuntain juhlapäivään. Ilves lähtee terävöittämään otettaan viime otteluun nähden ja myös muutamiin pelillisiin teemoihin on paneuduttu viikon harjoituksissa. Pallokissat sen sijaan koki pettymyksen maanantaina joukkueen jäädessä ensimmäiselle kierrokselle Respect Suomen Cupissa, kun se hävisi FC Hertalle 1-3.
Ilveksen luottohyökkääjä Roosa Ärväs tuntee tulevan vastustajan hyvin pelattuaan uransa aikana myös kuopiolaisten organisaatiossa.
– Pallokissoilla on nuori, mutta liigakokemusta omaava joukkue kasassa. Joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia viime kauteen verrattuna pelaajien ja päävalmentajan vaihtumisen myötä, mutta taitoa ryhmässä piisaa, Roosa analysoi.
– Saamme sunnuntaina varmasti vastaamme Suomen Cupin tappiosta sisuuntuneen kissalauman, jonka intensiteettiin ja fyysisyyteen meidän on pystyttävä vastaamaan heti alkuvihellyksestä lähtien, Roosa pohtii tulevaa ottelua.
Myös Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen tiedostaa ottelun tärkeyden.
– Tärkeä peli Pallokissoja vastaan. Olemme jälleen yhtä ottelua viisaampia ja Turun pettymyksen jälkeen halutaan ja tehdään selkeä tasonnosto.
– Joukkue on terveenä, joka lisää joukkueen sisäistä kilpailua ja näyttöhaluja. Pallokissat on hyvä joukkue ja toivotetaan heidät tervetulleeksi Tampereelle, Väisänen päättää.
Ilves-Pallokissat sunnuntaina 23.4. Ratinan Stadionilla klo 14:00. Tervetuloa kannustamaan Ilves ensimmäiseen kotivoittoon!

Otteluraportti Ilves – Pallokissat
Otteluennakko: TPS – Ilves