Ilves kohtaa lauantaina Naisten Liigan kauden viimeisessä ottelussaan Kuopion Pallokissat. Ottelu pelataan Tammelan stadionilla kello 15.00 alkaen.

Ilves on ennen viimeistä ottelua sarjataulukossa viidentenä kolme pistettä Pallokissojen edellä. Ilveksellä on kuitenkin yli 20 maalia parempi maaliero, joten joukkueella on selkeä etulyöntiasema taistelussa viidennestä sijasta. Runkosarjassa saavutetun viidennen sijan säilyttäminen oli myös Ilveksen asettama minitavoite lähdettäessä yläloppusarjaan, joten siihen nähden petolauma voi olla tyytyväinen kauden loppupuoliskoon.

Yläloppusarjassa Ilves on pelannut nousujohteisesti. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat vielä hieman nihkeitä esityksiä, mutta viimeisellä kierroksella mestaruudesta taistelevia PK-35 Vantaata, sekä varsinkin FC Honkaa vastaan pelattu ottelu oli Ilvekseltä ehjä ja hyvä ottelu. Ilves lähtee otteluun rennosti ja hakemaan hyvää tulosta kauden päätökseen.

Pallokissat on ollut tällä kaudella Ilvekselle yksi sarjan vaikeimmista vastustajista. Runkosarjassa pelatuissa otteluissa päädyttiin ensin pistejakoon Tampereella ja myöhemmin Kuopiossa pelatun ottelun vei nimiinsä Pallokissat. Voittotili on siis vielä lauantain vastustajaa vastaan tällä kaudella avaamatta ja tähänkin lähdetään ilman muuta Ilvesleirissä hakemaan korjausta.

Ilveksen pelaajatilanne on hyvä ja pelaajisto on pysynyt suhteellisen terveenä. Näin kokoonpanoa ajatellen jalkeille saadaan taas täysi joukkueellinen kaikkensa joukkueen eteen antavia pelureita. Myös vaihdosta kentälle lisäenergiaa tuoneet pelaajat ovat olleet yksi Ilveksen vahvuus pitkän kauden aikana.

Hiljattain jatkosopimuksen Ilveksen kanssa solminut päävalmentaja Ville Väisänen odottaa lauantaita iloisin mielin.

”On tosi hienoa päästä päättämään kausi kotikentällä Tammelassa. Toivottavasti yleisö ja kannattajat löytävät vielä lehtereille, koska niin kutsuttua herkkua on tamperelaisille futiksen ystäville ollut tarjolla hieman turhan harvoin tänä syksynä”, Väisänen sanoo.

”Meidän pari viime peliä ovat olleet nousujohteisia ja vaikka kausi on jälleen ollut pitkä niin joukkueesta löytyy hyvää positiivista energiaa”, Väisänen jatkaa.

Pallokissojen vaarallisuus ja laatu tiedetään Ilveksen leirissä myös päävalmentajan mukaan.

”Pallokissat on hyvä joukkue ja he ovat olleet meille jostain syystä hankala vastus tällä kaudella, mutta joukkue haluaa varmasti päättää kauden hyvään tulokseen ja antaa viimeisetkin energiat yleisölle nautittavaksi”, Väisänen lupaa joukkueensa puolesta.

Vielä kerran siis tällä kaudella Naisten Liigan merkeissä Tammelaan lauantaina. Tervetuloa kannustamaan Ilveksen hieno joukkue voittoon ja nauttimaan huippufutiksesta kello 15.00 alkaen.

Kaisa Björn ja Emmi Ristimäki solmivat jatkosopimuksen
Tasapeli FC Hongan vieraana