Naisten Liigassa käynnistyy sunnuntaina toinen sarjakierros. Ilveksen vieraaksi Tammelan stadionille saapuu ONS. Ottelu alkaa kello 13.00.

Joukkueet kohtasivat maaliskuussa kauden avausottelussa Oulussa, josta Ilves haki pisteet 2-0 voitolla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Roosa Ärväs ja Tuulia Mikkola. Nyt molemmilla joukkueilla on takana täysi sarjakierros, eli 9 ottelua. Ilves on ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena, kun sunnuntainen vastustaja ONS löytyy sarjataulukon sijalta 9. Pisteitä Ilves on kerännyt tähän mennessä 13, ONS 3.

Ilves on tällä hetkellä liigan kovakuntoisin joukkue voitettuaan kolme viimeisintä ottelua huimalla maalierolla 12-0. Oululaisilla on sen sijaan ollut erittäin vaikea kausi tähän mennessä ja joukkue tuleekin sunnuntain otteluun kuuden ottelun tappioputkessa.

Vaikka lähtökohdat otteluun asettavat selkeän suosikin viitan petopaitaisen kotijoukkueen hartioille, ei vastustajan aliarvioimiseen ole pienintäkään varaa. ONS on tuloksiaan selkeästi laadukkaampi joukkue, joka parantaa otteitaan kauden edetessä. Peliesitykset ovat viime otteluissa olleet ajoittain jo lupaavia. Joukkue on melko nuori ja kokematon, mutta oululaisten riveistä löytyy useita taitavia tyttöjen maajoukkuepelaajia, jotka ovat varmasti tulevaisuudessa erittäin laadukkaita liigapelaajia.

Ilveksen terveystilanne ja vire otteluun on hyvä. Itseluottamus pelaajilla on hyvien viime aikaisten esitysten myötä erittäin kova. Joukkue kävi JyPK ottelun normaalisti seuraavana päivänä läpi ja aloitti keskittymisen sunnuntain ottelua ja vastustajaa ajatellen. Uusia loukkaantumisia ei ole ja pelaajat ovat raskaan keskiviikkoisen JyPK ottelun rasituksesta hyvin palautuneita. ONS pelasi torstaina kotonaan PK-35 Vantaata vastaan, joten Ilves on saanut otteluun yhden palautumispäivän vieraitaan enemmän.

Ilveksen oululaislähtöiselle päävalmentajalle Ville Väisäselle ONS on erittäin tuttu seura, hänen vietettyään useamman kauden seurassa eri tehtävissä.

– ONS on nuori ja lahjakas joukkue, joka ei ole saanut toistaiseksi parasta potentiaaliaan esiin, Väisänen pohtii vanhasta seurastaan.

Väisänen painottaa, ettei vastustajan aliarviointiin ole sunnuntaina varaa.

– Onnistuminen voi olla pienestä kiinni, joten meidän on lähdettävä pelaamaan omaa peliä nöyränä, terävänä ja ennen kaikkea halukkaana jatkamaa tuloksellista jaksoa, hän jatkaa.

– Kolmas peli viikkoon, joten valmistautumisen merkitys on erittäin suuri, Väisänen päättää.

Tervetuloa kannustamaan Ilves kotivoittoon aurinkoiselle Tammelan stadionille sunnuntaina kello 13.00 alkaen!

Ilves jatkaa hurjassa vireessä – nyt kaatui ONS
Ilves jatkoi voittoputkeaan!