Naisten Liiga jatkuu keskiviikkona, kun Ilveksen vieraaksi Tammelan stadionille saapuu Jyväskylän Pallokerho. Ottelu alkaa kello 19.00.

Molemmat joukkueet pelasivat voitokkaasti viikonlopun kierroksella, kun petolauma kävi hakemassa lauantaina pisteet Åland Unitedin vieraana ja JyPK voitti samana päivänä ONS:n kotonaan 4-1. Muutenkin molemmat joukkueet ovat pelanneet viimeiset pelit tuloksellisesti mallikkaasti ja löytyvät sarjan kuntopuntarin kärkipaikoilta. Ilveksen saldo kolmesta viimeisestä ottelusta on kuusi pistettä, mutta JyPK on laittanut vieläkin paremmaksi seitsemällä pisteellään. Ottelussa kohtaa siis kaksi erittäin hyvässä vireessä olevaa joukkuetta, jotka molemmat haluavat kivuta sarjataulukossa ylöspäin. Ilves löytyy ennen keskiviikkoa taulukosta sijalta 6, JyPK on sijalla 8.

Ilves on ollut siis kovassa iskussa, eikä se ole päästänyt kahdessa viime ottelussa maaliakaan omaan päähän. Alkukauden nousujohteiset peliesitykset ovat jatkuneet ja sitä kautta myös tuloksellisesti on menty parempaan suuntaan. Onnistumisia on saatu laajalla rintamalla kentän molemmissa päissä ja se on ruokkinut pelaajien itseluottamusta.

Vierasjoukkue JyPK on sarjanousija, joka vielä viime kaudella toimi Ilveksen farmiseurana. Joukkue onkin varsin tuttu monelle Ilveksen pelaajalle, heidän pelattuaan viime kaudella jyväskyläläisten riveissä Naisten Ykköstä. Muutenkin vierailta löytyy kentältä mielenkiintoisia pelaajia. Puolustuksessa on mm. ex-Ilves Maria Alanko. Hyökkäyspäässä harmaita hiuksia vastustajille aiheuttaa erityisesti viime ottelussa hattutempun tehnyt kärkipelaaja Gentjana Rochi. JyPK:n pelaajarinki on laadukas, joten Ilveksen pitää pelata jälleen vahvasti läpi ottelun, että pisteet jäisivät Tampereelle.

Talvella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. JyPK voitti molemmat ottelut 3-0 lukemin, joten petopaidoille jäi talven esityksistä paljon parannettavaa ja Ilveksen pelaajat haluavatkin varmasti näyttää parempaa osaamistaan keskiviikon ottelussa.

– Tärkeä peli jälleen edessä ja ensimmäinen kotiottelu Tammelan stadionilla. Tammelan kenttä ei ilmeisesti ole vielä huippukunnossa, joka omalta osaltaan vaikuttaa hieman lähtökohtiin, pohtii Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen.

Naisten Liigassa on kova ottelutahti päällä, eikä palautumisaikaa otteluiden välissä ole normaalisti, joten myös pelaajien fyysinen kestävyys joutuu lujille.

– Aloitimme otteluruuhkan maukkaalla taisteluvoitolla Åland Unitedista, mutta reissu oli matkustamisineen erittäin raskas. Nyt onkin tärkeää löytää vireystila ja käyttää energiat oikealla tavalla, Väisänen jatkaa.

Pieniltä vammoiltakaan ei Ilvesleirissä ole säästytty.

– Joukkueessa on pieniä ongelmia terveystilanteessa mutta mitä pidemmälle sarja etenee, sitä tärkeämmäksi jokainen pelaaja muodostuu ja joukkueen materiaali alkaa näyttelemään suurempaa roolia, Väisänen päättää.

Ilveksen keskikenttäpelaaja Johanna Salmijärvi palasi kauden alla pitkän loukkaantumisensa jälkeen pelikentille ja onkin ottanut heti kokeena pelaajana vastuunkantajan roolin joukkueessa.

– Ollaan tehty kovasti hommia koko alkukausi ja olemme saaneet harjoituksissa käytyjä juttuja näkymään myös peleissä. Peli on kehittynyt kokoajan mutta toki paljon pystymme vielä parantamaan, ”Junnu” analysoi alkukautta.

Salmijärvi odottaa innolla huomista ottelua ja samalla aidolle oikealle kotikentälle pääsyä.

– Päästään vihdoin pelaamaan Tammelaan, jossa on aina kiva pelata. Itse ottelusta tulee varmasti tiukka kamppailu, eikä yhtäkään pistettä tule ilmaiseksi. Lähdetään hyvällä fiiliksellä taistelemaan kolmesta pisteestä, Salmijärvi sanoo.

Ilves – JyPK Tammelan stadionilla keskiviikkona 24.5 kello 19.00. Tervetuloa kannustamaan petopaidat voittoon!

Ilves jatkoi voittoputkeaan!
Otteluraportti Åland United – Ilves