Ilves avaa Naisten Liigan kotiotteluiden osalta lauantaina kello 14.00 Pirkkahallissa, kun vastaan kentälle astelee HJK. Joukkueet saivat tuntumaa toisistaan harjoituskaudella kahdesti. Ensin tammikuussa Pirkkahallissa HJK oli parempi maalein 1-4 ja liigakauden kenraaliharjoituksessa Helsingissä HJK voitti jälleen, tällä kertaa 2-1.

HJK:lla on tuttuun tapaan vahva joukkue koossa, josta hyvänä osoituksena neljän pelaajan valinta huhtikuun maaotteluihin Puolaa ja Tanskaa vastaan. HJK kaatoi lauantaina Naisten Liigan avauskierroksella kotikentällään Sonera Stadiumilla JyPK:n maalein 2-0. Maaleista vastasivat maajoukkueryhmään valitut Essi Sainio ja ex- Ilves Elina Myllymäki. Varsinkin ensimmäisen jakson esitys oli vakuuttava ja joukkue onnistui luomaan useita maalintekopaikkoja. Toisella jaksolla HJK nosti jalan pois kaasulta mutta jyväskyläläisvieraat eivät missään vaiheessa ottelua pystyneet aidosti haastamaan vahvaa kotijoukkuetta.

Ilves aloitti kautensa voitolla vierasottelussa ONS:a vastaan. Ottelu päättyi varsin tasapainoisen esityksen jälkeen Ilveksen 2-0 voittoon ja näin kaikki kolme pistettä matkasi ansaitusti ilveslauman mukana Tampereelle. Ottelussa nähtiin kentällä myös useita Ilveksen b- juniori-ikäisiä pelaajia, jotka kaikki onnistuivat liigadebyytissään mainiosti. Tämä lupaa hyvää ennen kaikkea tulevaa pitkää kautta ajatellen, jossa myös pelaajaringin laajuus varmasti korostuu.

Ilves on saanut hyvän ja ehjän harjoitusviikon ottelun alle ja tuore päävalmentaja Ville Väisänen on päässyt harjoituskentällä entistä enemmän ajamaan omia ajatuksiaan joukkueen pelaamiseen ja pelitapaan.

Lauantaina päävalmentaja Väisänen tietää Ilveksen saavan vastaan kovan joukkueen:

”Mielenkiintoinen ja kova peli edessä. Kohtasimme kaksi viikkoa sitten ja sekin ottelu osoitti, että vastassa on hyvä ja hyvin valmennettu joukkue. Toki nyt on kyseessä meidän kotipeli ja se meidän tulee myös näyttää kentällä.”

”HJK on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Lisäksi he pelaavat erittäin hyvin joukkueena, joten myös meidän tulee onnistua pelaamaan ennen kaikkea joukkueena ja jokaisen pelaajan tulee antaa ottelussa paras osaaminen. Jos siinä onnistumme, en näe mitään syytä miksi emme taistelisi kolmesta sarjapisteestä”, päävalmentaja analysoi tulevaa ottelua.

Ilveksen kokenut puolustaja Emmi Ristimäki näkee HJK- ottelun hyvänä haasteena:

”Hyvän sarja-avauksen jälkeen odotan innolla HJK:n kohtaamista. HJK on meille tuttu vastustaja harjoituspeleistä ja heillä on paljon hyviä yksilöitä. Edessä on varmasti tiukka ja hyvätasoinen ottelu, josta lähdemme totta kai tavoittelemaan kolmea pistettä!”

Sanni Ojanen ja Roosa Tuominen puuttuvat Ilveksen vahvuudesta, koska edustavat samaan aikaan Suomea TU17 maaotteluissa Tshekeissä.

Tervetuloa kannustamaan nuori ja nälkäinen petolauma ensimmäiseen kotivoittoon! Ilveksen junioripelaajat Ilves-vaatteissa + kolme huoltajaa joukkueen mukana pääsevät ilmaiseksi otteluun!

Nea Nyrhinen sopimukseen Naisten Edustusjoukkueen kanssa
ONS-Ilves 18.3 raportti ja maalikooste