Ilves kohtaa tulevana lauantaina kauden kolmannessa kotiottelussaan kokkolalaisen GBK:n. Ottelu pelataan Ratinan stadionilla kello 14.00 alkaen.

Ilves on vielä voitoitta kotiotteluissaan, kun ensiksi HJK haki pisteet Tampereelta ja huhtikuun lopussa Pallokissoja vastaan pelatussa ottelussa päädyttiin pistejakoon Ilveksen noustessa hienosti lisäajalla tasoihin. Näin petopaidat lähtevät jahtaamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Ilves on kohdannut alkukauden aikana kaikki sarjan ennakkosuosikit ja vaikka pistetili ei ole kasvanut halutulla tavalla, on joukkue kuitenkin ottelu ottelulta pystynyt parantamaan peliesityksiään ja esimerkiksi viime ottelu Honkaa vastaan oli hyvä osoitus joukkueen kyvyistä, kun se pystyi nousemaan kolmen maalin takaa lähes rinnalle. Maaleja omaan päähän on kuitenkin mennyt liikaa ja asiaan halutaan joukkueessa varmasti muutosta. Avausmaalin merkityksen tärkeys on korostunut Ilveksen alkukauden otteluissa, sillä vaikka joukkue on onnistunut maalinteossa vähintään kerran jokaisessa ottelussa, on Ilves ainoastaan kauden ainoassa voitossaan tehnyt ottelun avausmaalin. Kaiken kaikkiaan Ilveksen terveystilanne on ennallaan, vire pelaajistossa on hyvä ja kaikki viittaa siihen, että lauantaina kentällä nähdään taas taisteleva ja aktiivinen Ilvesjoukkue.

Jos kotijoukkueen alkukausi ei ole sujunut pisteiden valossa aivan odotetusti niin tuskin myöskään vierasjoukkue on tyytyväinen kauden alkuunsa. Kokkolalaisilla on saldona kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta yksi voitto ja viisi tappiota ja joukkue majailee tällä hetkellä sarjan hännillä, tosin samoissa pisteissä kahden muun joukkueen kanssa. GBK on myös kolmessa viime ottelussaan jäänyt maaleitta, joten varmaa on että Ratinan nurmelle astelee pisteistä taisteleva ja kaikkensa antava vastustaja. GBK nousi täksi kaudeksi Naisten Liigaan voitettuaan viime kaudella Ykkösen. Huomionarvoista on myös kokkolalaisten upea kolmen kauden nousuputki suoraan Liigaan asti!

GBK:n riveistä löytyy kotijoukkueen tapaan paljon lupaavia nuoria pelaajia mutta myös annos kokemusta. Jos pelaajarinki on kuitenkin pääsääntöisesti nuorista pelaajista koostuva, niin valmennuspuolelta löytyy kokemusta yllin kyllin entisen maajoukkuevalmentaja Michael Käldin johdolla. Ilvestä vastassa on takuuvarmasti hyvin valmennettu, valmistautunut ja vaarallinen vastustaja.

Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen tiedostaa hyvin lauantain ottelun merkityksen.

– GBK pelistä on turha kierrellä, tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Toki pelataan vasta ensimmäistä kierrosta mutta jokainen joukkue varmasti haluaa hyvät asetelmat seuraavalle kierrokselle lähdettäessä, kun jokainen joukkue on tullut tutuksi ja kamppaillaan sijoituksista kärjessä, kuuden joukossa ja häntäpäästä, Väisänen sanoo

– Honka pelin loppurynnistys oli jo lupauksia herättävää peliä. Jälleen tasainen ottelu kestomenestyjää vastaan, mutta pienet kehityskohdat ovat kääntäneet lopputulokset vielä vastustajalle, hän jatkaa.

Vaikka tulokset eivät tietenkään ole miellyttäneet, Ilveksessä tehdään päivittäin lujasti töitä paremman huomisen puolesta.

– Koko tiimi on tehnyt kovasti töitä kurssin kääntämisen eteen.

– GBK on aina yllättävä joukkue, pitkälti kokeneen valmentajansa johdosta. Kova peli tulossa, tervetuloa GBK Tampereelle, Väisänen päättää.

Ilveksen alkukauden maalitykki, jo viidesti osunut Tuulia Mikkola odottaa kotiyleisön eteen pääsemistä innolla.

– GBK on toinen sarjanousijoista, joten vastaan asettuu varmasti näytönhaluinen joukkue. Odotan ottelua innolla ja on kiva päästä pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, ”Tuuska” kertoo.

Maalipörssin kakkonen on pelannut vahvaa alkukautta ja näkee myös koko joukkueen kauden sujuneen nousujohteisissa merkeissä.

– Joukkueemme otteet ovat parantuneet kauden edetessä ja olemme valmistautuneet hyvin tulevaan otteluun.

– Omalta osaltani alkukausi on sujunut hyvin ja olen myös saanut vastuuta kentällä, Mikkola jatkaa.

Ilves – GBK lauantaina Ratinan stadionilla kello 14.00. Tervetuloa kannustamaan Ilves ensimmäiseen kotivoittoon! Otteluenakkossa olevaa kuvaa näyttämällä pääsylipun hinta vain 2€!

Otteluraportti Ilves – GBK
Otteluraportti FC Honka – Ilves