Naisen Liigassa pelataan viikonloppuna 15:s ottelukierros. Ilves saa lauantaina kotikentälleen jälleen kovan haasteen, kun vastaan asettuu sarjakärki FC Honka.

Ilves hakee kolmen voitottoman ottelun jälkeen jälleen paluuta voittokantaan ja sitä kautta ottamaan vahvan kiinnityksen yläloppusarjapaikasta. Petopaidat ovat ennen viikonlopun kierrosta viimeisellä yläloppusarjaan oikeuttavalla sijalla, eli kuudentena. Pisteitä joukkueella on kasassa 20.

Ottelua edeltävä viikko on ollut hieman rikkonainen maajoukkue-edustusten ja pienien vaivojen takia. Joka tapauksessa kentällä astelee kuitenkin nälkäinen ja taisteleva keltapaitanen joukkue, eikä sarjakärkeen viime kierroksella noussut Honka saa mitään ilmaiseksi Tammelasta mukaansa.

– Hieman on joukkueessa poissaoloja, mutta se ikävä kyllä kuuluu asiaan. Asenne on ollut kohdillaan, joten taisteluilmeellä ja joukkueen eteen töitä tehden lähdetään huomiseen matsiin, Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen pohtii tulevaa ottelua.

Espoolaisella vierasjoukkueella on erittäin vahva jakso menossa ja joukkue tulee otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Erityisesti Hongan puolustaminen on ollut vahvaa, eikä joukkueen selän taakse ole tehty kauden aikana kuin 9 osumaa. Näistä kaksi teki Ilves, kun joukkueet kohtasivat ensimmäisellä sarjakierroksella toukokuun alussa Espoossa. Silloin Honka meni jo kolmen maalin johtoon, eikä Ilveksen kiri kantanut aivan loppuun asti, joten Honka otti ottelusta 3-2 voiton.

– Jälleen yksi liigan kestomenestyjä vastassa, joka siirtyi juuri sarjakärkeen. Kova, tasaisen laadukas ja ennen kaikkea rutinoitunut joukkue vastassa, Väisänen kuvaa lauantain vastustajaa.

Alkukesästä Ilves oli hyvässä vireessä ja otti useamman voiton putkeen. Nyt takana tuloksellisesti hieman heikompi jakso, mutta tätä lähdetään päävalmentajan mukaan ehdottomasti muuttamaan parempaan suuntaan.

– Meillä kaksi häviötä alla ja kurssin kääntö tulisi tarpeen. Taistelu kuuden sakkiin on ja tulee olemaan tiukka, Väisänen päättää.

Tervetuloa lauantaina Suomen kauneimmalle jalkapallostadionille kannustamaan Ilves voittoon! Ottelu FC Honkaa vastaan käynnistyy klo 14.00.

Tappio sarjakärjelle
Otteluraportti: Ilves – PK-35 Vantaa