Ilves kohtaa lauantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Åland Unitedin. Tammelan stadionilla pelattava ottelu käynnistyy kello 16.00.

Ottelusta ei panosta puutu, sillä molemmat joukkueet taistelevat paikasta yläloppusarjaan. Petopaidoille tilanne on hyvin selvä. Voitolla lauantaina varmistuisi paikka yläloppusarjaan tai myös tuloksesta riippumatta, mikäli JyPK ei lauantaina voita omaa otteluaan ONS:a vastaan on Ilves myös tällöin varmasti kuuden joukossa. Åland Unitedille ottelu on joka tapauksessa pakkovoitto, mikäli he haluavat säilyttää edes teoreettiset mahdollisuudet yläloppusarjaan, eikä sekään välttämättä riitä.

Ilves palasi neljän voitottoman ottelun jälkeen jälleen voittokantaan viime viikonloppuna Kokkolassa, kun sarjajumbo GBK kaatui maalein 3-1. Ottelussa oli ainekset myös selkeästi suurinumeroisempaan voittoon mutta huolimattomuus viimeisellä kolmanneksella piti lukemat tiukkoina viimeisille minuuteille saakka. Joukkue on viime aikoina kärsinyt pienistä vammoista mutta tilanne näyttää jo paremmalta ja sairastuvalta odotetaankin muutamaa pelaajaa takaisin kokoonpanoon. Heinäkuun aikana Ilveksen pelaajamateriaalin laajuutta on siis toden teolla testattu mutta esimerkiksi viime viikonlopun voitto osoitti, että laatua joukkueessa riittää.

Åland Unitedilla on siis vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä yläloppusarjaan mutta joukkueen kohtalo ei ole enää omissa käsissä, vaan se tarvitsee myös muiden joukkueiden epäonnistumisia kahdella viimeisellä kierroksella. Toki se tarvitsee pisteitä myös mahdollista alaloppusarjaa ajatellen pitääkseen sarjan häntäpään joukkueet takanaan. Joukkue varmasti odotti kauteen lähdettäessä enemmän, mutta varsinkin seitsemän pelattua tasapeliä on rokottanut pistesaalista armottomasti. Joukkue on pelannut varsin vähämaalisia ja tiukkoja otteluita läpi kesän ja vain TPS on pystynyt voittamaan ahvenanmaalaiset yli yhdellä maalilla. Jos viime otteluiden tulokset eivät Ilveksellä ole hyviä olleet, on myös Åland Unitedilla takanaan kuusi voitotonta ottelua.

Unitedilla on jalkeilla kuitenkin iskukykyinen joukkue, vaikka esimerkiksi joukkueen tämän kauden paras maalintekijä Florin Wagner jätti joukkueen hiljattain. Vierasjoukkueen pelaajista nimekkäin on a-maajoukkuepelaaja Jenny Danielsson, joka on osunut kertaalleen tämän kauden liigassa.

Tamperelaisille tutuin hahmo löytyy kuitenkin vierasjoukkueen penkin päästä. Vielä viime kaudella Ilveksen päävalmentajana toiminut Maiju Ruotsalainen siirtyi täksi kaudeksi johtamaan ”saarelaisten” peliä ja hän jos kuka varmasti tuntee erittäin hyvin vanhan joukkueensa ja entiset valmennettavansa.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan ensimmäisellä sarjakierroksella toukokuun lopussa Maarianhaminassa. Tuolloin Ilves vei erittäin tiukan ottelun kovan taistelun jälkeen maalein 1-0. Petopaitojen maalista vastasi joukkueen maalipörssin ykkönen Roosa Ärväs, jolla on ennen lauantaita kasassa kahdeksan osumaa.

Vierasjoukkueen paras maalintekijä Wagnerin jälkeen on Sofia Lindström kolmella maalilla.

Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen tiedostaa hyvin sarjatilanteen ja ottelun tärkeyden.

– Lauantaina tulossa kova ja molemmille joukkueille tärkeä peli. Åland tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta sarjan häntä ei tavoita heitä ja me taistellaan paikasta kuuden joukossa. Sarja on todella tasainen, joten pisteet tulevat jokaiselle tarpeen, Väisänen kertoo.

– Åland on hyvä joukkue, jonka kanssa pelattiin tosi tasainen ottelu Ahvenanmaalla, Väisänen jatkaa.

Myös pelaajien otteet viikon aikana harjoituskentällä miellyttävät päävalmentajan silmää.

– Viikon treeneissä on ollut erittäin hyvä tekeminen ja teemana onkin viimeiselle kahdelle alkusarjan viikolle rutistaa kaikki mehut irti joukkueesta, yhdessä tekemällä ja nauttien oman joukkueen ympäristöstä ja tekemisestä.

– Pelaajatilannekin hieman helpottaa, sillä sairastuvalta todennäköisesti saadaan takaisin muutama pelaaja, Väisänen arvio pelaajatilannetta lauantain osalta.

Lopuksi Väisänen toivottaakin kaikki jalkapallon ystävät tervetulleeksi Tammelaan kannustamaan keltapaitainen Ilvesjoukkue voittoon.

– Kova ja hyvä ottelu tulossa. Kyseessä on myös alkusarjan viimeinen kotiottelu, joten kannustusta odotetaan ja tarvitaan, Väisänen päättää.

Vahvasti viime otteluissa esiintynyt Sini Lauermaa tuntee myös tulevan vastustajan ja tietää ottelun merkityksen. Lauermaa oli energisellä esiintymisellään yksi GBK-pelin hahmoista.

– Tässä vaiheessa kautta on ainakin pelissä panosta ja se varmasti näkyy molemmilla joukkueilla taistelutahtona. Ålandilla on vahvoja yksilöitä ja he ovat pelanneet tiukkoja otteluita ihan kaikkia vastaan, joten helpolla ei varmasti päästä, Lauermaa analysoi.

Lauermaalla on selvät sävelet, miten kolme pistettä jää Tampereelle.

– Meillä on ollut hyvää tekemistä harjoituksissa jo useamman viikon ajan ja kun vaan saadaan tuotua se sama lauantain peliin, niin hyvä tulee.

Tervetuloa kannustamaan Ilves voittoon lauantaina Suomen kauneimmalle, eli Tammelan stadionille kello 16.00 alkaen!

Ilves varmisti voitolla paikan yläloppusarjassa
Naisten Respect Suomen Cupin 2017 puolivälierät ja välierät arvottu