Naisten Liigassa käynnistyy lauantaina yläloppusarja. Ilves matkustaa Helsinkiin, jossa vastaan asettuu HJK. Ottelu pelataan kello 13.00 alkaen Telia 5G-Areenalla.

Elokuussa Naisten Liiga oli yläloppusarjajoukkueiden osalta sarjatauolla ja joukkueet saivatkin keskittyä huomenna alkavaan kauden huipennukseen harjoitellen ja leväten. Vain Suomen Cupissa vielä mukana olevat joukkueet nähtiin tositoimissa. Ilves kohtasi elokuussa juuri HJK:n vieraskentällä cupin puolivälierässä. HJK otti tuosta ottelusta selvän 4-0 voiton, joten Ilvekselle jäi paljon parannettavaa lauantain kohtaamiseen.

Tauko on vietetty Ilveksen leirissä kovaa harjoitellen ja mukaan on mahtunut myös kaksi lomajaksoa. Osa pelaajista on käynyt myös hakemassa pelikuntoa ja tuntumaa kakkosjoukkueen riveissä Naisten Kolmosessa.

Ilves lähtee yläloppusarjaan hienon alkusarjan jälkeen sijalta viisi. Pisteitä on kasassa 29. HJK nousi erittäin vahvan alkusarjan loppuvaiheen ansiosta taistelemaan jopa mestaruudesta. Pisteitä HJK:lla on 35 ja se on vain kuusi pistettä kärkikaksikon (PK-35 Vantaa ja Honka) takana.

Alkusarjassa voitot menivät joukkueiden kesken tasan 1-1, kun molemmat kävivät hakemassa vierasotteluistaan voitot. HJK voitti maaliskuussa Pirkkahallissa pelatun ottelun 2-1 ja Ilves otti Telia 5G-Areenalla pelatussa ottelussa upean 1-0 voiton.

Ilves lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, kun pelaajat ovat sarjatauon aikana saaneet parantua kolhuista ja myös pitempään loukkaantuneena olleet pelaajat tekevät kovaa vauhtia paluuta pelaavaan kokoonpanoon.

”Erittäin mielenkiintoinen ottelu tulossa. HJK on osoittanut olevansa tänä vuonna yksi ehdottomasti kovimmista joukkueista, joka saatiin kokea myös meidän cup-kohtaamisessa”, Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen sanoo.

”Sen vuoksi HJK lähteekin suurena ennakkosuosikkina otteluun, mutta me haastamme heidät toden teolla”, Väisänen jatkaa.

Väisänen pohtii huomista peliä mutta samalla myös jo loppukautta.

”Ottelu aloittaa loppukauden rutistuksen, jossa helppoja pelejä ei todellakaan ole. Innolla haastetaan kestomenestyjät ja suhteellisen nuorelle joukkueellemme loppukauden pelit ovat kuin pistäisi rahaa pankkiin tulevia kausia varten”, Väisänen päättää.

Ilves pelaa loppusarjassa kaksi kotiottelua. Ensimmäinen kotiottelu pelataan jo ensi viikon keskiviikkona 6.9 Tammelan stadionilla kello 19.00 alkaen. Vastassa keskiviikon ottelussa on TPS, joten luvassa on jälleen erittäin tasokas ja viihdyttävä ottelu Tammelan ainutlaatuisessa tunnelmassa. Päivä siis kannattaa ehdottomasti merkitä kalenteriin ylös ja tulla keskiviikkona kannustamaan Ilves kotivoittoon!

Otteluennakko: Ilves – TPS
MM-karsintaottelu Suomi-Islanti lauantaina 2.9. klo 19.00 Ratinassa