Ilves jatkaa Naisten Liigaa lauantaina Espoossa, jossa petolauman vastustajaksi astelee FC Honka. Ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa klo 14.00 alkaen.

Viime kierroksella Ilves koki tappion PK-35 Vantaan vieraana. Varsin haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon. Ilves pelasi ajoittain varsin pirteästi ja haastoi sarjan suurimman ennakkosuosikin ennakkoluulottomasti mutta lopulta rutinoitunut PK-35 näytti kovuutensa ja poistui ottelusta voittajana. Ottelussa nähtiin myös kauden tähän mennessä upein maali, kun Maaria Roth pamautti pallon 25 metristä maalin perukoille.

– PK-35 pelissä oli nähtävillä hyviä merkkejä meidän kyvystä toimia joukkueena ja ottelu toivottavasti lisäsi itseluottamusta joukkueeseen. 2-2 olisi ollut ihan oikeutettu tulos, mutta nyt jäätiin palkinnotta, Ilveksen päävalmentaja Ville Väisänen käy läpi edellistä ottelua.

Pelillisesti ottelu oli siis taas parannusta kauden aiempiin otteluihin verrattuna ja monissa taktisissa asioissa otettiin askeleita parempaan suuntaan. Alkuviikon harjoituksissa on käyty ottelua läpi kehittävässä mielessä mutta hyvin nopeasti loppuviikkoa kohden katseet on kuitenkin käännetty lauantain Honka kohtaamiseen. Kaikki tekeminen harjoituskentällä viittaa taas siihen, että Ilveslauma on valmiina saalistamaan pisteitä.

Honka on ollut kahden viime vuoden aikana Ilvekselle varsin haastava vastustaja.  Joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa ja vain kerran on Ilves poistunut kentältä voittajana. Tasapelejä ei ole nähty, joten Honka on siis voittanut neljästi, mukaan lukien viime kauden molemmat kohtaamiset. Helmikuussa pelattu harjoitusottelu päättyi 1-1.

– Honka peli vaatii jälleen paljon mutta viikko viikolta olemme valmiimpia. Lähdetään nöyrästi pelaamaan joukkueena ja tietysti voitto ehdottomasti tavoitteena. Hongalla on paljon hyviä yksilöitä mihin meidän pitää ennakkoluulottomasti pystyä vastaamaan, Väisänen pohtii tulevaa ottelua.

Hongassa aiemmin pelannut Ilveksen keskikenttäpelaaja Sara Kattainen tuntee hyvin vanhan seuransa.

– Honka on ollut vuosien aikana todella vaikea vastustaja Ilvekselle. Kyseessä on fyysisesti kova joukkue, joka pelaa aggressiivisesti ja tulee kovaa tilanteisiin. Heiltä löytyy lisäksi paljon monipuolisuutta ja kokemusta.

Sara on huomioinut myös Hongan alkukauden hyvät otteet.

– Vahvasti ovat aloittaneet kauden. Neljä voittoa ja yksi niukka tappio PK-35:ta vastaan. Ryhmä on pitkälti sama kuin aikaisempana kautena, muutama uusi pelaaja jotka ovat päässeet hyvin mukaan. Tuloksellisesti heillä on ollut tasainen ja hyvä aloitus sarjaan.

Sara analysoi myös Ilveksen omaa alkukautta.

– Alkukausi on ollut aika vaikea. Uusi päävalmentaja ja sitä kautta uusi pelitapa on luonut haasteita. Yleensähän nämä haasteet käydään läpi harjoituskaudella mutta me joudutaan käymään ne nyt läpi, koska päävalmentaja vaihtui niin lähellä kauden alkua.

– Joukkueessa on kuitenkin paljon potentiaalia ja joukkue pikkuhiljaa alkaa paremmin omaksua uutta pelitapaa ja valmennustyyliä. Pelikin on parantunut pelien myötä. Nälkä joukkueessa kasvaa, kun pisteitä ei alkukauden aikana ole helposti herunut, Sara kertoo.

Otteluraportti FC Honka – Ilves
Otteluennakko PK-35 Vantaa – Ilves