Edellisestä ottelustaan selvästi sisuuntunut Pallokissat, lähti otteluun hieman totuttua puolustusvoittoisemmalla pelijärjestelmällä.  Tämä edesauttoi Ilvekselle hyökätä laitojen kautta ja ensimmäisellä jaksolla tätä hyödynnettiin hyvin. Pallokissat kuitenkin puolustivat tahdolla ja Ilves yritykset jäivät hieman yksin yrittämiseksi viimeisellä kolmanneksella. Viisi kulmapotkua saatiin myös ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi, nämä eivät kuitenkaan tänään tuottaneet tulosta. Pallokissat lähtivät myös vahvasti omiin hyökkäyksiin. Kovin pitkiä syöttöketjuja ei tänään kissoilta nähty, mutta Ella-Roosa Huusko oli usein vaarallisen oloinen, kun pallo toimitettiin Ilvespäätyyn.

Toinen jakso oli sekin taistelua. Kaksi kovakuntoista joukkuetta oli kentällä, ja se aiheutti sen, että tempo pysyi pelin loppuun saakka ja joka pallosta taisteltiin pelin loppuun asti. Selvää pallonhallinta jaksoa ei pelin loppuun tänään saatu, etäisyydet säilyivät suht hyvinä ja tiloja ei syntynyt. Lähimpänä maalintekoa oli tänään hurjan työmäärän tehnyt Heidi Kollanen, joka oli kulmatilanteissa aina ensimmäisenä pallossa, maalia ei tänään vain valitettavasti nähty. Myös Sini Lauermaa pelasi tänään vahvan ottelun Ilveksen vasempana puolustajana. Ensimmäisellä jaksolla nilkkansa loukannut Maaria Roth joutui jättämään pelin kesken ja hänet paikkasi nuori Julie Forss, joka hänkin pelasi kelpo ottelun.

– Pelaajat taistelivat tänään täydet 90 minuuttia ja kukaan ei antanut periksi, ehkä ihan ansaittu piste Kuopiosta, mutta kyllä me pallollisena pystymme parempaan ja jatkossa käännämme nämä ottelut voitoksi, kommentoi ottelun jälkeen Ilveksen valmentaja Maiju Ruotsalainen.

Oikaisu Aamulehden uutiseen
Ilves – TiPS -ottelun pelipäivä vaihtui