” 20 vuotta on Ilves ollut mun seura jalkapallossa, ja junnuvuosien mitalisateeseen tuli vihdoin viime kaudella jatkoa myös aikuisten sarjasta. Paljon on vuosien saatossa tullut nähtyä ja koettua, mutta viime vuonna kaikki pelaajia, joukkuehenkeä ja taustoja myöten napsahti kohdalleen! Samalla mentaliteetilla tähän kauteen, mutta toki tavoitteet vielä sen pykälän korkeammalle! ”

– Apa

SM-sarja muutti nimekseen Naisten liiga vuonna 2007. Eniten Naisten liiga pelejä Ilveksen pelaajista on pelannut Anniina Phjoismäki (kuvassa), 147 ottelua. Ilo ilmoittaa, että Pohjoismäki nähdään myös ensi kaudella Ilveksen paidassa. ”Apa” tuo paljon kokemusta tähän nuorekkaaseen Ilves laumaan.

98 Naisten liiga ottelua tahkonnut Maria Alanko jatkaa myös Ileksessä, nopea ja sitkeä toppari on ollut puolustuslinjan viimeinen lukko menneillä kausilla. ”Mimmu” on hieno esimerkki siitä, kuinka työn ja ammattimaisen jalkapallon pelaamisen voi nivoa yhteen, jos vain haluaa. Rakkaudesta lajiin tätä tehdään ja näillä resursseilla, kunnes jalkapallo ammattilaisuuteen on myös naisilla mahdollisuus Suomessa.

” Ilves seurana ja joukkueena on kuin toinen perhe. Taustat toimii upeesti ja valmennus on parasta mahdollista, eikä keltään puutu motivaatiota pyrkiä aina tekemään parhaansa niin reeneissä kuin myös peleissä. Viime kauden voitetun hopean jälkeen oli melko selvää, että haluan myös seuraavan kauden pelata kasvattiseurassani. Kun yhteisenä tavoitteena on pelata parasta futista, niin mikäs sen parempaa! ”

– Mimmu

Toppariosastolle solmittiin myös kaksi uutta sopimusta. Jo viime kauden naisten joukkueen mukana harjoitellut, yksi Suomen lupaavimmista junioreista, Julie Forss, pelaa Ilveksen naisissa 2016. Vielä B-tyttö ikäinen Forss osoitti viime kaudella, että omaa osaamista voisi kokeilla jo korkeammallakin sarjatasolla. ”Pulla” tuo loistavan pitkän syöttönsä lisäksi joukkueeseen myös paljon huumoria, ymmärtämättäänkin, sekä nuoreksi pelaajaksi ottaa erityisen paljon johtajuutta vastuulleen.

” Aloitan nyt ensimmäisen kauden Ilveksen naisissa. Treeneistä huomaa eron kovassa vaatimustasossa, sekä jengin yhteiselon, joka on loistava. Ootan innolla tulevaa kautta ja haasteita! ”

– Pulla

Jenna Oksanen on myös sopinut kaudesta 2016 Ilveksen kanssa. Nuori Jenna kolkuttelee tyttöjen U19 maajoukkueen portteja ja on erittäin motivoitunut jalkapalloilijan alku. Muutamat loukkaantumiset ovat varjostaneet Jennan uraa ja tämä nuori pelaaja on osoittanut, miten nämä takaiskut käännetään henkiseksi vahvuudeksi.

” On ollut hienoa nousta mukaan tällaiseen porukkaan. Laadukkaat treenit, sekä kova tempo autaa kehittymään ja loistavan yhteishengen omaavan joukkueen kanssa on huippukiva harjoitella. ”

– Jenna

Björn, Winter ja Salmijärvi jatkavat
Maalivahdit 2016