_DSC7402
Tuloksellisesti vaihderikas ottelu päättyi Ilveksen 2-4 voittoon Vantaalla Tipsiä vastaan. Ilveksen peli on sujunut edellisissä otteluissa, mutta pistesaldo on jäänyt nollille. On selvää että tähän otteluun saapui ennen kaikkea varsin pistenälkäinen Ilves ja tuntuikin suorastaan epätodelliselta huomata kun 8 minuutin pelin jälkeen tulostaulu osoitti Tipsille 2-0. Ensin Minna Pelkonen rangaistuspotkusta ja heti perään Julia Säpin unelmalaukaus 30metristä upposi Ilveksen maaliin.

– Siinä oli kyllä todella epäuskoinen tunne, miksi meillä ei pelistä toiseen viimeistely onnistu ja vastustajilla tuntuu onnistuvan kaikki. Viimekaudella olimme altavastaaja ja kausi meni flowssa, eikä epäonnistumisia juuri murehdittu. Tämä kausi on ollut toisenlainen, nyt pitää uskoa siihen, että todella olemme yksi Suomen parhaista joukkueista ja siihen pitää uskoa jokaisessa pelissä, oli pelitilanne mikä tahansa. Tämä ottelu osoitti, että olemme ainakin jotakin jo oppineet. Vantaalla voittoon nousi kypsempi Ilves, jonka usko omaan tekemiseen poiki hienon nousun tappioasemasta. Pelillisesti ottelu oli paikoin tasaisempi kuin muutamat edelliset kamppailut ja siitä iso hatun nosto Tipsille. Muutama maali ja voitto, sekä uusi tulokas ulkomailta on selkeästi piristänyt joukkueen peli-ilmettä ja tuolla pelillä Tips voi napsia loppukaudella pisteitä keneltä tahansa, totesi valmentaja Maiju Ruotsalainen.

Ilves hallitsi palloa, mutta pelasi varsin suoraviivaisesti, kun mahdollisuus olisi ollut rakentaa pidempiäkin hyökkäyksiä. 40minuutin pelin jälkeen hallinta palkittiin ja Heidi Kollanen iski pitkän hyökkäyksen jälkeen pallon voimalla vastustajan verkkoon. Tähän maaliin tuntui paljon purkautuvan Ilveksen paineet, mutta todellinen suunnan muuttaja oli Kreeta Yli-Säntin torjuma pilkku aivan ensimmäisen jakson lopulla. Tipsin muutamat hyökkäykset olivat varsin vaarallisia ja Yli-Säntti joutui rikkomaan tuomarin mukaan rangaistuspotkun arvoisesti. Hieno oli Yli-Säntin venytys ja Tipsin 3-1 johtoasema ei nähnyt päivänvaloa. Keltapaitojen tunnelma muuttui kerrasta, aivan kuin taika olisi rauennut ja oli hyvin selkeä olo, että tämä peli tulee olemaan Ilveksen.

Toisella jaksolla pallonhallinta jatkui ja maali alkoi roikkua ilmassa. 74` pelattu ja nyt joutui rikkomaan vastustajan maalivahti rangaistuspotkun arvoisesti Kollasen läpiajon. Sama pelaaja pallon taakse ja lukemat 2-2 ja jahtaamaan seuraavaa maalia. 83 minuutilla Kollanen vapautti Elina Myllymäen läpiajoon ja Myllymäen varma viimeistely verkkoon. Vastaavista tilanteista on ollut vaikeuksia tehdä maaleja edellisissä otteluissa, mutta nyt viimeistely vaikutti vapautuneelta. Samoin loistavan pitkän hyökkäyksen päätteeksi vielä 85 minuutilla Tuulia Mikkola puski loppunumeroiksi 2-4, ja vielä tämän jälkeen Ilves kovasti haki lisää maaleja, mutta niitä ei enää nähty, ne säästettiin seuraavaan peliin.

ILVES – TPS ennakko
Ilves kohtaa seuraavaksi Tipsin