_dsc7162Maaria Roth on valittu alle 23-vuotiaiden maajoukkueleirille Eerikkilään 22.-25.11. Marraskuun leiri järjestetään nyt aiemmasta poiketen nimenomaan alle 23-vuotiaille pelaajille. Päävalmentaja Andrée Jeglertzin mukaan tälle ratkaisulle on tässä tilanteessa selkeät perusteet.

– Tällä leirillä päätettiin keskittyä tulevaan sukupolveen, alle 23-vuotiaisiin. Analyyseissämme tänä syksynä olemme tulleet siihen tulokseen, että meidän on pystyttävä paremmin kaventamaan kuilua nuorten maajoukkueitten ja A-maajoukkueen välillä, Jeglertz toteaa.

– Antamalla 19-23-vuotiaille pelaajille enemmän tilaisuuksia harjoitella ja pelata yhdessä sekä saada kansainvälisiä kokemuksia, on yksi tärkeä tapa toteuttaa tavoitetta. Palloliiton uutiseen päästä tästä

Julie Forss ja Jade Bergius matkaavat Eerikkilään samoina päivinä _dsc9528
osallistuen TU19-maajoukkuelerille.

Syksyllä kotimaan kentillä pelatussa karsintaturnauksessa komeasti tiensä kevään EM-jatkokarsintaan puhtaalla pelillä selvittänyt TU19-maajoukkue katsoo jo kohti tulevia koitoksia. Marraskuun leiri on osa valmistautumista jatkokarsintaan, johon Suomi lähtee ykköskoriin sijoitettuna maana. Karsintalohkot arvotaan tämä viikon  perjantaina 11.11.

Ykköskorissa ovat lopputurnauksen emäntämaa Ranska, rankingin kärkisijoitetut Saksa ja Englanti sekä syksyn karsintojen ensimmäisen vaiheen parhaat Espanja, Suomi ja Serbia.

– Kolmas kerta viiden vuoden sisällä, kun pääsemme tässä vaiheessa ykköskoriin. Siihen tietysti vaikuttaa sekin keitä vastaan pelaamme karsinnan ykkösvaiheessa, mutta olemme itse tämän mahdollisuuden pelanneet itsellemme. Aiempien vuosien menestys näkyy siinä, että ykkösvaiheessa olemme aina lohkon ykkössijoitettuja ja saamme periaatteessa helpommat vastustajat, päävalmentaja Marianne Miettinen sanoo.

Miettinen on nimennyt leirille 18 pelaajan vahvuisen ryhmän.

– Tämä on ikäluokkakohtainen leiri eli mukana on vain 1998 syntyneitä pelaajia. Meillä on tämän jälkeen seuraava tapahtuma tammikuun lopulla ja sitten enää kaksoismaaottelu ennen kevään karsintoja, joten tämä on tärkeä katsastustapahtuma.

– Pelaamme leirillä myös harjoitusottelun HJK:n naisia vastaan ja se on pelaajille hyvä mahdollisuus päästä näyttämään ottelutilanteessa, Miettinen muistuttaa.

Palloliiton uutiseen pääset tästä

Kapteenisto kaudelle 2017 on valittu
Emmaliina Tulkki vuoden 2016 tyttöpelaaja