Åland Unitedin ja Ilveksen lauantainen kohtaaminen Wiklöf Arenalla päättyi 2-3 (0-2). Ilves ei ole Naisten Liigan historian aikana vienyt täyttä pistepottia saarelta mukanaan, joten ehkä oli jo aikakin. Pisteryöstön lisäksi päivä oli muutenkin onnistunut, sillä olosuhteet olivat mitä mainioimmat. Wiklöf Arenan luonnonnurmi oli kuin ei olisi talvea nähnytkään ja lämpöäkin taisi olla lähemmäksi 20 astetta.

Ottelun alku oli tasaista ja tilanteita luotiin molempiin hyökkäyspäihin. Åland Unitedin Raissa Feudjio ja Cynthia Uwak pelasivat vuorollaan toisilleen muutamia hyviä läpisyöttöjä, mutta vaarallisempiin maalipaikkoihin eivät saarelaiset kuitenkaan päässeet Ilveksen puolustuksen hoitaessa nämä tilanteet huolellisesti. Ilveksen ensimmäisen puoliajan tilanteet rakenneltiin usean pelaajan voimin ja hyviä maalipaikkoja saatiin luotua monipuolisesti. Ilveksen ensimmäinen maali syntyi, kun peliä oli pelattu 12 minuuttia. Ilves pääsi 3 vs 3 hyökkäykseen Johanna Salmijärven ja Heidi Kollasen nopean pallon liikuttelun jälkeen. Eini Vesaniemi sai pallon kavennettuaan vasemmalta laidalta keskelle, kuljetti hetken ja sijoitti pallon hallitusti maalin oikeaan alanurkkaan kotijoukkueen ihmetellessä laiturin etenemistä. 15 minuuttia myöhemmin keskityksen purkuyritys kimposi suoraan maalin edustalla kärkkyneelle Heidi Kollaselle, joka potkaisi taitavasti volleysta pallon maalia vartioineen Khym Ramsayn yli.

Ilves aloitti toisen puoliajan jatkaen vahvoja hyökkäyksiään kotijoukkueen päätyyn. Maalivahti Ramsay joutui venymään kerta toisensa jälkeen pelastamaan Åland Unitedin takaiskuilta. Kuitenkin 56 minuutilla Ilves päästi kotijoukkueen kaventamaan lukemia hetkellisesti. Ensin laitapakin tontilta ylös nostettu Briana Campos eteni oikealta laidalta aiheuttaen paineen Ilveksen puolustukselle. Kun sitten Ilveksen maalivahdin purkuyritys päätyi epäonnisesti suoraan Cynthia Uwakille, ei saarelaistähti paikastaan erehtynyt ja laukaisi pallon maalilleen palanneen Kreeta-Liisa Yli-Säntin ylitse. Ilves taas kasvatti johtoaan lukemiin 1-3 pelikellon näyttäessä 69 minuuttia. Kaisa Björn nousi vahvasti keskikentältä maalinedustalle, johon Emmi Ristimäki heitti oikealta laidalta aikaisen keskityksen. Ajoitukset osuivat täydellisesti kohdalleen ja Björn pukkasi pallon upeasti maaliin. Tämän jälkeen Ilves pääsi vielä useaan vaaralliseen maalipaikkaan, mutta kotijoukkue pääsi peittämään vierasjoukkueen laukausyrityksiä Ramsayn hyvien torjuntojen lisäksi.

Pallonhallinta oli hienoisesti läpi ottelun Ilveksellä, mutta viimeisen 10 minuutin aikana Åland United alkoi väkisin vyöryä Ilveksen maalille. Erityisesti Raissa Feudjio pyrki ahneesti boxiin, mutta Yli-Säntti otti muutaman tärkeän torjunnan ja useampi ilvespelaaja uhrautui vetojen eteen varjellakseen omaa maaliaan. Lisäajalla Pille Raadik pääsi vielä kaventamaan pelin 2-3 laukomalla yläpesään, mutta kiri ei enää riittänyt ja lopulta ottelu päättyi keltavihreän ansaittuun voittoon.

Entinen Åland Unitedin pelaaja ja nykyinen Ilves-valmentaja Maiju Ruotsalainen oli tyytyväinen Ilveksen peliin Ahvenanmaalla: ”Oikein hyvätasoinen Naisten Liigan ottelu. Moni pelaaja onnistui ja olimme viimeisellä kolmanneksella vaarallisempia kuin tämän kauden aikaisemmissa otteluissamme. Ottelun voittomaali oli yksi hienoimmista, jonka olen tässä sarjassa nähnyt, loistava nousu Kaisa Björniltä ja Emmi Ristimäen tarjoilu oli sekin loistava. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli ja olo, että oikealla tiellä ollaan ja nyt taas täysi keskittyminen torstain otteluun.”

Ilves – TiPS -ottelun pelipäivä vaihtui
Ennakko: Helatorstaina Kuopioon Pallokissojen vieraaksi