Ilves – Åland United 4-0 (2-0)

Ilves varmisti lauantaina paikkansa yläloppusarjassa kaatamalla Tammelan stadionilla pelatussa ottelussa Åland Unitedin.

20’ Roosa Ärväs, 1-0
31′ Roosa Ärväs, 2-0
65′ Eini Vesaniemi, 3-0
72′ Tuulia Mikkola, 4-0

Yleisöä: 321
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, Åland United: –
Erotuomari: Minna Mäenpää

Ottelupöytäkirja

 

Ilves sai otteluun todellisen salama-alun, kun heti toisella peliminuutilla Roosa Tuominen murtautui laidasta läpi ja pelasi upean syötön maalin eteen kärkiparilleen Roosa Ärväkselle. Åland Unitedin maalivahti Marjukka Mikkonen torjui kuitenkin ilmiömäisesti läheltä lähteneen laukauksen ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Ensimmäinen puoliaika eteni kauttaaltaan Ilveksen hallitessa pelivälinettä, vieraiden keskittyessä enemmän suoraviivaisiin vastaiskuihin.

Ottelun avaus- ja voittomaali syntyi, kun peliä oli käyty 20 minuuttia. Roosa Ärväs sai jalan vapaaksi vierasjoukkueen rangaistualueen tuntumassa. Tämä riitti maaliahneelle hyökkääjälle ja Ärväs täräytti kovan laukauksen maalin alanurkkaan ja Ilveksen ottelussa johtoon.

Eikä mennyt kuin kymmenen minuuttia edellisestä, kun sama nainen asialla lähes samalta paikalta. Tällä kertaa upea laukaus maalin ylänurkkaan ja näin Ilves jo kahden maalin johtoasemaan. Samalla Ärväs sai täyteen 10 maalia tämän kauden Naisten Liigassa.

Ensimmäinen jakso jatkui Ilveksen hallitessa palloa, ahvenanmaalaisten vetäytyessä omalle kenttäpuoliskolleen. Vaarallisia maalipaikkoja ei enää puoliajalla nähty ja näin tauolle siirryttiin petopaitojen johtaessa 2-0.

Toiselle puoliajalle Åland United nosti aktiivisuuttaan ja Ilves sortui muutamiin helppoihin pallonmenetyksiin. Vierasjoukkue saikin luotua vaarallisia paikkoja Ilveksen maalille ja maalin suulla Annika Laihanen joutui tekemään täyden päivätyön pitääkseen maalinsa puhtaana. Laihanen nollasi vierasjoukkueen hienoilla torjunnoilla, joukossa mm. Jenny Danielssonin läpiajo.

Ilves taisteli ja kesti painostuksen ja iski ottelun lopullisesti ratkaisseen maalin 65:llä peliminuutilla. Tällä kertaa Ärväs toimi syöttäjänä ja Eini Vesaniemi sijoitti lähietäisyydeltä kauden kolmannellaan Ilveksen jo kolme maalin johtoon.

Maalin jälkeen Ilveksen pelaajien otteisiin palasi rentous ja myös tason nosto syöttämisessä oli selkeä. Vaihdosta kentällä tullut, paluuta poissaolonsa jälkeen tekevä Tuulia Mikkola sinetöi vielä taululle 4-0 voittolukemat ja näin Ilvekselle varsin ansaittu voitto hyvällä pelillä.

Voiton myötä joukkue varmisti, että on alkusarjan jälkeen viidentenä ja pääsee näin ollen vuoden tauon jälkeen yläloppusarjaan, mikä oli myös joukkueen minimitavoite kauteen lähdettäessä.

Alkusarjaa on pelaamatta vielä yksi ottelu ja viimeisellä kierroksella Ilves matkustaa Jämsänkoskelle, jossa vastaan asettuu JyPK.

Yläloppusarjassa Ilveksellä on luvassa viisi ottelua, joista kaksi pelataan kotona. Loppusarja käynnistyy syyskuun alussa Ilveksen vierasottelulla.


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

3 Lauermaa Sini
4 Pohjoismäki Anniina
8 Ristimäki Emmi
11 Tuominen Roosa (66′ 17 Mikkola Tuulia)
12 Laihanen Annika
13 Ärväs Roosa (72′ 14 Rasinen Aino)
15 Roth Maaria (Kapt)
16 Vesaniemi Eini (81′ 5 Bergius Jade) 
19 Ojanen Sanni
21 Salmijärvi Johanna
24 Lehtola Nea

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
22 Rannikko Heidi
29 Tuominen Isa

Åland United

Avauskokoonpano

1 Mikkonen Marjukka
2 Mattsson Isabella
3 Burn Sarah (59′ 17 Viktorsson Elsa)
5 Lindqvist Maja (46′ 6 Byskata Viktoria) 
7 Mattsson Olivia (66′ 25 Viktorsson Selma)
10 Blomquist Sydney
11 Raadik Pille (Kapt)
14 Roche Lois
16 Lindström Sofia
18 Danielsson Jenny
24 Porali Sanna

Vaihtopenkki

12 Gripenberg Ann-Sofie
15 Kotka Kaisa
19 Campos Briana

Yläloppusarjan otteluohjelma julkaistu
Otteluennakko: Ilves – Åland United