emuliada

Ilveksen kausi alaloppusarjassa päättyi voittoon, kun vastassa oli ONS. Ottelu oli alusta asti Ilveksen hallinnassa ja vaarallisille maalipaikoille päästiin monen pelaajan voimin läpi koko ottelun. Maalintekoon päästiin jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun vahvalla pelipäällä ollut Ada Nikkilä iski pallon verkkoon Kaisa Björnin komeasta vapaapotkusta. Ilveksen seuraavaa osumaa saa odottaa vain kymmenen minuuttia edellisestä, kun Kreeta Yli-Säntti käynnisti nopeasti pelin eteenpäin, pallo Emmaliina Tulkin kautta Björnille, joka huomasi vastustajan selustassa paljon tilaa, Nikkilän juoksu samaan tilaan ja loppu oli Adan omaa näytöstä, kun harhautetuksi tulee kolme ONS:n pelaaja ja lukemat 2-0. 

ONS:n vahvuus tässä pelissä oli erikoistilanteet, josta 34:llä minuutilla syntyi tulosta, hienon kulmapotkukuvion seurauksena Anna Olmala kavensi tilanteeksi 2-1. Mutta Ilves iski vielä kertaalleen ensimmäisellä jaksolla. Johanna Salmijärvi sai pallon vastustajan puolustuslinjan edessä ja hyvällä murtosyötöllä pallo Emmaliina Tulkille, joka laittoi varmasti pallon alakulmaan, tilanne tauolle siirryttäessä 3-1.

Toinen jakso oli Ilveksen hallinnassa sekin, pallo liikkui puolelta toiselle ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan tasaiseen tahtiin. Jakson ainokaiseksi jäi kuitenkin Tulkin illan toinen osuma. Jälleen löytyi tila vastustajan selustasta, johon Björn toimitti pallon ja Tulkin hieno viimeistely alanurkkaan.

Tästä ottelusta on hyvä aloittaa tauko ja valmistelut seuraavaa kautta ajatellen. Ilves osoitti selvää kasvua joukkueena pelatessaan vahvoja pelejä kuusi kappaletta alaloppusarjassa ja tästä sisuuntuneena nähdään varmasti entistäkin kovempi Ilveslauma kaudella 2017. Kiitos kaikille kannattajille tästä kaudesta. Ilveksen sijoitus tälla kaudella 7.

Ilveksen Naisten Liiga –joukkueen valmennus nimetty
Kaisa Björn Ilveksen Hyvää seuraa hankekoordinaattori