Ilves – JyPK 2-0 (0-0)

Ilves kohtasi keskiviikkona Tammelan stadionilla JyPK:n. Ilves jatkoi voittoputkeaan 2-0 (0-0) voitolla. 

52’ Roosa Tuominen, 1-0
71′ Aino Rasinen, 2-0

Yleisöä: 181
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, JyPK: Elina Seppälä
Erotuomari: Hanna Kapiainen

Ottelupöytäkirja

 

Ilves pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen ottelunsa virallisella kotikentällään Tammelan stadionilla, jossa vastaan asettui JyPK. Nihkeän alun jälkeen Ilves ei jättänyt vierailleen mitään mahdollisuuksia, vaan marssi tyylikkääseen 2-0 (0-0) voittoon.

Ensimmäinen puoliaika alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustelevissa merkeissä. Joukkueiden syöttötyöskentely oli varsin varovaista ja virheiden sävyttämää. Ilves pystyi pitkillä syötöillä ajoittain luomaan painetta JyPKin kenttäpuoliskolle, mutta vaarallisia tilanteita ei kotijoukkue kuitenkaan pystynyt vielä luomaan. JyPK pääsi hätyyttelemään Ilveksen maalia lähinnä kulmapotkuista ja vahvan kärkipelaajansa Gentjana Rochin yksilösuoritusten kautta. Rochi pääsi ensimmäisellä puoliajalla kahteen otteeseen esittelemään vaarallista laukaustaan, mutta Ilveksen onneksi laukaukset painuivat ohi ja yli Ilvesmaalin.

Ilveskään ei saanut avausjaksolla huippuvaarallisia paikkoja. Roosa Ärväs pääsi kahteen otteeseen kulmapotkusta puskemaan, mutta hän ei saanut vaikeista asennoista lähteviin puskuihin tarpeeksi voimaa ja tarkkuutta. Keskikentällä Maaria Roth taisteli totuttuun tyyliin ja laitojen Nea Nyrhinen ja Eini Vesaniemi murtautuivat muutamaan otteeseen hyville keskityspaikoille. Myös Nea Lehtola esitti useammankin hyvän nousun pallollisena omalta laidaltaan.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle kentälle saapui aktiivinen ja taisteleva Ilves. Kärkeen vaihdettiin tuoreita jalkoja Roosa Tuomisen tultua heti puoliajalta Tammelan viheriölle. Petolauma puolusti aktiivisemmin ja myös oma pallollinen pelaaminen parani huomattavasti ensimmäisestä puoliajasta. Pelin painopiste siirtyi entistä enemmän vieraiden kenttäpäätyyn.

52. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Roosa Tuominen väläytti lähtönopeuttaan. Sanni Ojasen lähettämä pitkä pallo lensi aina JyPK puolustuksen selustaan, missä Tuominen oli ensimmäisenä paikalla. Hän kiersi vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti vasemmalla jalallaan pallon tyhjänä ammottaneeseen JyPK maaliin. Maali oli Ilveskasvatin kolmas tämän kauden Naisten Liigassa.

Maalin jälkeen ottelun hallinta säilyi kotijoukkueella ja minuutti minuutilta vieraat putosivat Ilveksen kyydistä.

Johanna Salmijärvi oli erittäin lähellä lisätä Ilveksen johdon kahteen maaliin, kun hän laukoi upeasti 20:stä metristä maalin tolppaan. Tolpasta kimmonnut paluupallo jäi pyörimään JyPK maalin eteen mutta vierasjoukkue sai viime hetkellä tilanteen purettua.

Hetki tämän jälkeen ottelun 71. minuutilla Ilves teki toisen osumansa. Minuutti aikaisemmin kentälle vaihdettu Aino Rasinen pelattiin keskeltä läpi ja pitkän läpiajon päätteeksi Rasinen sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Näin jo toiselle vaihtopelaajalle ja Ilveksen kasvatille onnistuminen maalin muodossa ja hyvä osoitus kotijoukkueen materiaalin laajuudesta.

Ottelun loppu ei enää suuria tilanteita tarjonnut ja Ilves pelasi järkevästi kellosta aikaa pois varmistellen johtoasemaansa. Ottelu päättyi näin iloisesti Ilveksen 2-0 voittoon!

Ottelu oli Ilveksen kolmas voitto putkeen, joten petopaidat ovat löytäneet kesän kynnyksellä hyvän vireen ja peli-ilmeen. Näissä kolmessa ottelussa Ilveksen päähän ei ole tehty yhtään maalia, joten tässäkin on tapahtunut selkeä tason nosto alkukauteen verrattuna.

Tahti on Naisten Liigassa tiivis ja Ilves on jälleen irti heti tulevana sunnuntaina, kun Liigassa käynnistyy toinen kierros. Silloin pelataan jälleen Tammelassa ja Ilveksen vieraaksi saapuu ONS. Ottelu alkaa kello 13.00. Silloin kaikki Tammelaan kannustamaan Ilveksen joukkueen voittoputkelle jatkoa!


 

Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot


Ilves

Avauskokoonpano

1 Inget Sara

2 Forss Julie

8 Ristimäki Emmi

9 Kattainen Sara (45′ 11 Tuominen Roosa)

13 Ärväs Roosa (83′ 22 Rannikko Heidi)

15 Roth Maaria (Kapt)

16 Vesaniemi Eini (70′ 14 Rasinen Aino)

19 Ojanen Sanni

21 Salmijärvi Johanna

24 Lehtola Nea

28 Nyrhinen Nea

Vaihtopenkki

3 Lauermaa Sini

4 Pohjoismäki Anniina

5 Bergius Jade

12 Laihanen Annika


JyPK

Avauskokoonpano

3 Alanko Maria

5 Hiltunen Pihla

6 Kattelus Laura (Kapt)

11 Tiainen Tiina

14 Begolli Lavdije

16 Rochi Gentjana

20 Toukola Heidi

21 Tähtinen Pauliina

22 Ritvanen Marika

23 Mensonen Tiia (63′ 8 Seppälä Elina)

24 Honkanen Henna-Riikka (84′ 4 Markkula Heta)

Vaihtopenkki
 
9 Rein Sanna

12 Kainulainen Juuli

18 Jaakkola Tytti

Otteluennakko: Ilves – ONS
Otteluennakko: Ilves – JyPK