Ilves – ONS 2-0 (0-0)

Ilvekselle jo neljäs peräkkäinen voitto. 

49’ Roosa Ärväs, 1-0
72′ Roosa Tuominen, 2-0

Yleisöä: 186
Keltaiset kortit, Ilves: –
Keltaiset kortit, ONS: –
Erotuomari: Juho Nieminen

Ottelupöytäkirja

 

Ilves otti sunnuntaina jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa kaatui ONS. Tahmean ensimmäisen puoliajan jälkeen Ilves paransi toiselle jaksolle ja voitti lopulta ansaitusti 2-0 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli petopaidoille erittäin vaikea. Otteista puuttui terävyys ja ennakkoluulottomasti kotijoukkueen haastanut ONS hallitsi kenttätapahtumia läpi puoliajan. Ottelu pelattiin paahtavassa keskipäivän auringonpaisteessa ja otteluruuhkan jäljiltä molempien joukkueiden otteissa näkyi väsymystä. Hyvin palloa liikuttanut vierasjoukkue hallitsi pelivälinettä, mutta tiivisti puolustanut Ilves pystyi oululaiset pitämään pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ilveksen oma pallollinen pelaaminen toimi vain ajoittain.

Puoliajan vaarallisimmista maalipaikoista vastasi kuitenkin Ilves. Roosa Tuominen pelattiin puolittain läpi ja hän laukoi tulisesti, mutta upea laukaus osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin Roosa Ärväs pääsi katkaisemaan ONS maalivahti Nea Romppaisen epäonnistuneen maalipotkun. Hän siirsi pallon viereen Tuomiselle, jonka laukauksen Romppainen pystyi vain vaivoin torjumaan.

Vierasjoukkueen parhaat paikat tulivat vastahyökkäyksistä ja kulmapotkuista, mutta Ilveksen puolustus erityisesti Sanni Ojasen johdolla katkoi hienosti vieraiden hyökkäysyritykset.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Ilves teki kaksi vaihtoa. Tuoreita jalkoja kentälle toivat Sara Kattainen ja Jade Bergius. Ilves paransi otettaan selvästi ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna ja käänsi ottelun hallinnan itselleen.

Hallinta näkyi nopeasti myös tulostaululla, kun 49. minuutilla Roosa Ärväs pelattiin läpiajoon. Vahvaa kautta pelaava kärkipelaaja ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti takanurkkaan upean tarkalla laukauksella. Maali oli Roosan kauden seitsemäs.

Ottelu jatkui Ilveksen hallinnassa, mutta myös ONS pääsi edelleen vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Yhden tällaisen seurauksena pallo kävi jo Ilvesmaalin tolpassa, mutta muuten Ilves puolusti hyvin ja muutamat kaukaa lähteneet oululaislaukaukset maalivahti Annika Laihanen torjui varmasti.

Ottelun ratkaisu saatiin 72. minuutilla. Oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi pilkun kohdalta Nea Nyrhisen. Hänen laukauksen Nea Romppainen vielä torjui, mutta Roosa Tuominen oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi pallon lähietäisyydeltä varmasti verkon perukoille. Maali oli nuorelle Ilveshyökkääjälle jo kauden neljäs!

Ottelun lopun Ilves pelasi järkevästi rytmittäen peliä ja kuluttaen aikaa oululaisten kenttäpuoliskolla. Myös vierasjoukkueella alkoi väsymys otteissa näkyä, eivätkä he pystyneet Ilvestä lopussa millään tavalla uhkaamaan. Ottelu päättyi Ilveksen 2-0 voittoon.

Ilveksen joukkueessa oli paljon onnistujia ja pelaajat nostivat hienosti tasoaan toiselle puoliajalle väsymyksestä huolimatta. Myös vaihtopelaajat toivat tuoreilla jaloilla jälleen uuden vaihteen kentälle ja olivat osaltaan ratkaisemassa ottelua.

Ilves on voittanut siis neljä viimeistä otteluaan ja oma pää on pysynyt puhtaana viimeiset 392 peliminuuttia!

Naisten Liigassa pelataan tällä hetkellä tiuhaan tahtiin ja seuraavan ottelun Ilves pelaa jo torstaina. Tuolloin se matkustaa Helsinkiin, jossa vastaan asettuu HJK.


 

Video

Kuvagalleria

KokoonpanotIlves

Avauskokoonpano

2 Forss Julie

8 Ristimäki Emmi

11 Tuominen Roosa

12 Laihanen Annika

13 Ärväs Roosa

15 Roth Maaria (Kapt) (45′ 9 Kattainen Sara)

16 Vesaniemi Eini (80′ 3 Lauermaa Sini)

19 Ojanen Sanni

21 Salmijärvi Johanna

24 Lehtola Nea (45′ 5 Bergius Jade)

28 Nyrhinen Nea

Vaihtopenkki

1 Inget Sara

4 Pohjoismäki Anniina

14 Rasinen Aino

22 Rannikko HeidiONS

Avauskokoonpano

1 Romppainen Nea

2 Pietikäinen Fanni

3 Rousti Satu

6 Nurmos Iida (Kapt)

10 Ketola Onna (70′ 14 Ruuskanen Ida)

11 Koivikko Carla

15 Toivonen Heini

17 Olmala Anna (78′ 5 Kuoksa Janina)

19 Miettunen Anni

24 Immonen Roosa

26 Rikkinen Roosa (62′ 21 Törrönen Aada)

Vaihtopenkki

22 Vääräniemi Jenna

32 Rajatalo SonjaIlves haki komean voiton HJK:sta
Otteluennakko: Ilves – ONS