HJK – Ilves 0-1 (0-1)

Ilves päätti tiukan ottelurupeaman mahtavalla tavalla voittamalla vieraissa HJK:n. 

0-1 36′ Johanna Salmijärvi

Yleisöä: 150
Keltaiset kortit, HJK: Tia Hälinen, Eveliina Summanen
Keltaiset kortit, Ilves: –
Erotuomari: Lina Lehtovaara

Ottelupöytäkirja

 

Koleassa torstai-illassa pelattu ottelu oli molemmille joukkueille jo neljäs ottelu alle kahteen viikkoon, joten fyysinen rasitus varmasti tuntui pelaajien jaloissa.
Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, kotijoukkue HJK:n hallitessa pelivälinettä hiukan Ilvestä enemmän. Ilves pyrki ottamaan HJK:n pelinrakentelulta tilan ja ajan pois jo HJK:n kenttäpäädyssä ja varsinkin puoliajan loppua kohden petopaidat pääsivät maukkaisiin pallonriistoihin ja vastahyökkäyksiin. Puoliajan aikana HJK pääsi muutamaan kertaan pyörittämään peliä Ilveksen rangaistusalueen tuntumassa, mutta tiivisti ja uhrautuneesti pelannut Ilvesjoukkue ei kuitenkaan päästänyt HJK:ta huippupaikoille.

Ilves pääsi myös ajoittain kontrolloidusti hyökkäämään HJK puolustusta vastaan, mutta tällä kertaa viimeiset syötöt ja keskitykset eivät löytäneet perille ja näin todelliset maalintekopaikat jäivät vähiin.

Ottelun 36. minuutilla nähtiin sitten kauden yksi komeimmista osumista ja samalla ottelun ainoa maali, kun Ilves sai vapaapotkun noin 30 metristä. Pallon taakse asettui Johanna Salmijärvi. Tämän kova ja tarkka laukaus yllätti täysin HJK:n maalia vartioineen Minna Meriluodon ja pallo painui yläriman kautta maaliviivan paremmalle puolelle. Näin Ilves siirtyi johtoon ja tässä tilanteessa siirryttiin myös puoliajalle.

Toisella puoliajalla HJK nosti kenttäryhmitystään ja pyrki erityisesti laitojen kautta saamaan painetta Ilveksen maalille. Ilveksen topparipari Julie Forss – Sanni Ojanen katkoi useita kotijoukkueen lähettämiä keskityksiä ja ottelun parhaana pelaajana palkittu Annika Laihanen hoiti maalin suulla loput.

HJK sai myös useita kulmapotkuja ja hyvänä erikoistilannejoukkueena saikin aiheutettua sählinkiä Ilveksen maalille, mutta näissäkin tilanteissa puolustaminen oli Ilveksen joukkueelta lopulta mallikasta, eikä puskuilla ollut osoitetta.

Ilvekselle avautui puoliajan aikana hyviä paikkoja vastahyökkäyksiin ja yhdestä tällaisesta nähtiin toisen jakson paras tilanne, kun Nea Nyrhinen pääsi laidalta läpi mutta sijoitus meni ikävästi muutama sentti takatolpan ohi.

Yliajalla HJK sai vielä vaarallisen maalintekotilanteen Ilveksen rangaistusalueella, mutta lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen Laihanen hoiti kylmän viileästi ja varmisti Ilvekselle kotiin viemisinä täydet kolme pistettä.

Ilvekselle siis komea voitto erittäin hienon taistelun päätteeksi ja samalla sarjan yhden suurimman ennakkosuosikin päänahka! Helpolla voitto ei tälläkään kertaa tullut ja Ilveksen joukkue näyttikin todellisen taistelijan luonteensa ottelun vaikeilla loppuhetkillä.

Ottelu oli Ilveksen viides voitto putkeen ja joukkue lähtee hyvillä mielin sarjatauolle. Seuraavan ottelun Naisten Liigassa Ilves pelaa 17.6 Tammelan stadionilla. Vastaan asettuu silloin sarjakärki TPS. Välissä pelataan kuitenkin Suomen Cupia, jossa Ilves matkustaa lauantaina 10.6 Naisten Kolmosessa pelaavan Esse IK:n vieraaksi Pietarsaareen.


 

Ilveksen kokoonpano

 

Avauskokoonpano

2 Forss Julie

5 Bergius Jade (84′ 3 Lauermaa Sini)

8 Ristimäki Emmi

12 Laihanen Annika

13 Ärväs Roosa (79′ 9 Kattainen Sara)

15 Roth Maaria (kapt.)

16 Vesaniemi Eini

17 Mikkola Rosa-Tuulia (64′ 11 Tuominen Roosa) 

19 Ojanen Sanni

21 Salmijärvi Johanna

28 Nyrhinen Nea

Vaihtopenkki

4 Pohjoismäki Anniina

14 Rasinen Aino

24 Lehtola Nea

32 Inget Sara

Krista Moisio kesäksi Ilvekseen
Ilves jatkaa hurjassa vireessä – nyt kaatui ONS