joukkue

Lauantaina pelattiin Töölössä tärkeä ottelu yläloppusarjapaikoista, kun Ilves kohtasi HJK:n Helsingissä. Asetelmat otteluun olivat tiukat ja tasapelillä tai voitolla Ilves olisi varmistanut jatkopaikan yläloppusarjassa, toisin kävi, HJK oli vahvempi lukemin 2-0 Kaisa Collinin osumilla. Ja näin Ilvekselle jäi maalieron eroavaisuudella alaloppusarjapaikka. Piste-ero toiseen ja kolmanteen sijaan, eli mitalitaisteluun, on vain yhdeksän pistettä, mutta nykyisen 10 joukkueen järjestelmän mukaan sarjamuoto on tämä ja Ilves pelaa nyt loppukauden sijoista 7-8. Ilveksellä on niin paljon pisteitä alaloppusarjassa, ettei pudotustaistelu tai suora tippuminen ole edes teoriassa mahdollista. Nyt on kyse siitä miten nämä tulevat kuusi peliä aikoo hyödyntää.

Peli itsessään oli tasaista taistelua, mutta HJK:n ahneus molempien maalien edustalla ratkaisi ottelun voittajan. HJK:n maalien myötä pallonhallinta siirtyi vahvemmin Ilveksen haltuun, mutta Emmaliina Tulkin ja Elina Myllymäen hyvistä maalintekoyrityksistä huolimatta, Ilves ei saanut maalia tässä ottelussa. Tuntuu, ettei Ilves ollut mentaalisesti valmis voittamaan näitä otteluja tällä kaudella.

” Meillä on hyvä joukkue, hyviä yksilöitä ja parhaimmillaan pelimme on ollut hyvin pallonhallintavoittoista jalkapalloa, jossa pelaajat tekevät hyviä valintoja. Jotakin kuitenkin puuttuu, koska jäimme tällä kaudella näille sijoille. Ensin mietin itse, mitkä ovat ne asiat omassa tekemisessä, joita tulisi tehdä paremmin. Hullua sanoa, mutta joistakin näkökulmista tarkasteltuna, tämä tuntuu menestyneen kauden jälkeen myös hyvältä oppimisen kokemukselta. Jos kaikki menisi vain hyvin, niin kuin kaksi edellistä kautta on sujunut, olisi helppo ummistaa silmät epäkohdille. Tuntuu, että tästä on oppinut paljon, paljon omasta näkökulmasta valmentajana ja niistä valinnoista, joita itse on kauden aikana tehnyt. Ja samalla saanut vahvistusta niille valinnoille, joista jatkossa aikoo pitää kiinni. Nyt on jokaisella taholla mahdollisuus miettiä ja parantaa, minulla, koko taustajoukolla, seuralla ja pelaajilla. Miten sen mahdollisuuden käyttää, on ratkaisevassa asemassa jatkoa ajatellen.

Myös paljon hyvää löytyy tästä kaudesta, monella taholla henkilökohtaisia onnistumisia. Sekä myös muutamassa ottelussa hienoja onnistumisia joukkueena. Näitä ei pidä myöskään unohtaa, vaan painaa mieleen asiat, jotka toimivat. Ja niillä eväillä alkaa rakentamaan uutta. Meillä on kuusi peliä jotka haluamme voittaa. Haluamme käyttää tämän tilaisuuden pelata paineettomassa tilassa oman pelin kehittämiseen, varsinkin molempien maalien edustoilla, sekä myös Ilveksen jatkoa ajatellen pelaajien kokemuksen kartuttamiseen. Täällä on niin paljon hyviä pelaajia, nuoria, joille tämä on hyvä tilaisuus alkaa kantaa vastuuta ja ottaa isompi rooli naisten liiga joukkueessa, sekä kokeneempia, jotka voivat kääntää vastoinkäymiset voitoksi ja lisätä vielä yhden vaihteen lisää ja kääntää kurssin ja koko Ilveksen takaisin Suomen huipulle. Toivon, että tämä on suunta, jonka yhdessä joukkueena otamme.”

-Maiju Ruotsalainen

Tuliaisina kolme pistettä Oulusta
Tärkeät pisteet Ilvekselle