Ilveksen kolmas Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina 30.4, jolloin Ilves matkustaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu pelataan Wiklöf Holding –arenalla kello 16.30.

Ilveksellä on ollut muutaman viikon tauko Naisten Liigan peleistä, kun toinen kotipeli Fc Honkaa vastaan jouduttiin siirtämään kesäkuulle Tammelan Stadionin ollessa vielä käyttökelvoton. Välissä on kuitenkin pelattu Suomen Cupia. Åland United taas nappasi edeltävänä viikonloppuna ONS:a vastaan kolme pistettä, kun peli ratkesi viime hetkillä tulleesta rangaistuspotkusta 1-2 ahvenanmaalaisten hyväksi.

Kahdessa edeltävässä ottelussa Nice Futista ja JyPK:a vastaan Ilves on päässyt harjoittelemaan pallonhallintaa. Huolellista puolustamista unohtamatta Ilves lähtee keskittymään vielä enemmän viimeisen kolmanneksen ratkaiseviin syöttöihin, pelirohkeuteen ja viimeistelyyn, jotta seuraavista peleistä saadaan haluttu lopputulos.

Åland United on tasaisen vahva joukkue ja ennakkoon yksi Naisten Liigan suosikeista. Åland United on tälläkin kaudella lähtenyt peleihin kapealla ryhmällä, mutta joukkue on vahvistunut viime vuodesta muutamalla uudella pelaajahankinnalla. Heistä viime vuonna Merilappi Unitedissa vahvasti esiintynyt Feudjio Tchuanyo Raissa on jo onnistunut maalinteossa ahvenanmaalaisväreissä. Myös maalitehtailija Cynthia Uwak on aina vaarallinen ja yllätyksellinen.

Ilveksen laidalla viihtyvä Sini Lauermaa lähtee hyvillä mielin vapuksi Ahvenanmaalle ja odottaa pelistä kovaa taistelua: ”Åland United on aloittanut sarjan voitoilla, ja meidänkin on pelattava ehjä kokonaisuus, jotta pisteet hoidetaan kotiin.” Lauermaan mielestä treeneissä on sujunut viikolla hyvin ja hän uskookin, että voitto tulee, kun pelataan omaa peliä alusta loppuun.

Ennakko: Helatorstaina Kuopioon Pallokissojen vieraaksi
Otteluraportti: JyPK onnistui rangaistuspotkukilpailussa ja jatkaa Suomen Cupissa