Ilveksestä pääsee siirtymään jälleen pelaaja urallaan eteenpäin. Ilveksen edustusjoukkueen runkopelaajiin jo kaksi kautta kuulunut 16 -vuotias Emmaliina Tulkki siirtyy Linköpings FC:n riveihin.

Linköpings FC on Ruotsin kauden 2016 mestari. Linköping FC on viime vuoden mestaruuden lisäksi voittanut Ruotsin Cupin 2000 -luvulla viisi kertaa sekä edeltävän Ruotsin mestaruuden kaudella 2009. Tulevana kaudella Ruotsin mestarina Linköpings FC osallistuu myös Mestarien Liigaan.

Emmaliina Tulkki on Ilveksen oma kasvatti, joka on liittynyt Ilveksen toimintaan mukaan taitokouluihin 8 -vuotiaana Ylöjärvellä aloitetun jalkapallon pelaamisen myötä. Maaliskuussa 17 -vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja on monipuolinen pelaaja, joka voi pelata useissa eri rooleissa keskikentän sekä hyökkäyksen rooleissa. Viime vuosina Emmaliina on pelannut eniten hyökkääjien takana ns. 10 -paikalla sekä Ilveksessä että Suomen nuorisomaajoukkueissa.

”Emuli on vahvalla luonteella varustettu fiksu pelaaja, jonka erityislahjakkuus on ollut kyky harjoitella paljon omatoimisesti sekä innokkuus itsensä kehittämiseen. En muista että Emuli olisi ikinä ollut pois joukkueharjoituksista kuin kipeänä ollessaan. Kova voitontahto joukkuepelaajana sekä kyky kilpailla pelipaikasta on ollut myös luontevaa Emmaliinalle”, kuvailee valmennuspäällikkö Markus Paananen.

Ilveksen pelaajakehityksestä ja panostuksesta edustusjoukkueiden urheilulliseen toimintaan kertovat useat siirrot poikien ja miesten lisäksi naisten puolelta eteenpäin. Naisten joukkueesta Heidi Kollanen siirtyi stipendillä yhteen huipputason yliopistoon Yhdysvaltoihin elokuussa ja nyt talvella Kreeta Yli-Säntti ja Emmaliina Tulkki siirtyivät Ruotsiin kohti jalkapallon pelaamista ammatikseen.

Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä Emmaliina korosti myös Ilveksen toiminnan merkitystä: ”Kiitän Ilvestä yhteisistä vuosista, Ilves on tarjonnut minulle hienot eväät jalkapallouralleni ja tulee aina olemaan lähellä sydäntäni kasvattajaseuranani.”

Lisätietoja http://www.linkopingfc.com/index.php?articleid=1066

Sanni Ojanen sopimukseen naisten edustusjoukkueen kanssa
Riikka Winter jatkaa Ilveksessä