GBK – Ilves 1-3 (0-1)

Ilves haki Kokkolasta kolme pistettä ja on lähellä paikkaa yläloppusarjassa. 

19’ Maaria Roth, 0-1
68′ Aino Rasinen, 0-2
74′ Alexandra Olysanya 1-2
83′ Julie Forss 1-3

Yleisöä: 128
Keltaiset kortit, GBK: Patricia Träsk
Keltaiset kortit, Ilves: –
Erotuomari: Olli-Jussi Sariola

Ottelupöytäkirja

 

Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli tunnustelevaa peliä varsinkin Ilveksen hakiessa tuntumaa hyväkuntoiseen, mutta erittäin nihkeään nurmeen, jolla pallo liikkui normaalia hitaammin. Aivan ottelun alussa paras paikka tuli kotijoukkue GBK:lle, mutta maaliltaan hyvin vastaan tullut Annika Laihanen selvitti tilanteen viime hetkellä eikä kokkolalaisten läpiajo tuottanut tulosta.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Ilves otti kenttätapahtumien hallinnan itselleen ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Tämän johdosta GBK-pelaajat joutuivat rikkomaan paljon keltapaitoja ja tuloksena oli useita vapaa- ja kulmapotkuja.

Kulmapotkusta syntyi myös ottelun avausmaali. Johanna Salmijärven lähettämä pallo pelastettiin kahteen otteeseen maaliviivan tuntumasta, mutta lopulta Maaria Roth runnoi pallon väkisin lähietäisyydeltä verkon perukoille ja näin Ilves siirtyi ottelussa johtoasemaan. Maali oli ”Maralle” kauden kolmas.

Myös maalin jälkeen ottelu oli Ilveksen selkeää hallintaa ja vain onni, sekä petopaitojen maalikehikoiden ulkopuolelle karanneet viimeistely-yritykset pitivät lukemat ennallaan. Maalintekoa pääsivät yrittämään lähes kaikki Ilveksen yläkerran pelaajat, mutta vielä ensimmäisellä puoliajalla tehot antoivat odottaa itseään.

Tauolle siirryttiin näin Ilveksen johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla pelin kuva jatkui hyvin samanlaisena. Ilves painosti ja sai luotua näyttävillä syöttöyhdistelmillä laadukkaita maalipaikkoja, mutta GBK:n maali pysyi puhtaana.

Viimein 68:lla peliminuutilla tärähti, kun Aino Rasinen nousi Eini Vesaniemen keskityspalloon korkeimmalle ja puski taka-alueelta pallon varmasti GBK-maaliin.

Maali tuntui ratkaisevan ottelun, eikä kotijoukkue kyennyt enää haastamaan petopaitojen pyöritellessä palloa pelaajalta toiselle.

GBK iski kuitenkin kuin salama kirkkaalta taivaalta ottelun 74:llä minuutilla. Pienet virheet kostautuivat karulla tavalla ja Alexandra Olusanya täräytti pallon voimalla Ilvesmaalin verkkoon.

Maalista GBK sai luonnollisesti uskoa ja lisävoimaa ja yhtäkkiä peli olikin täysin auki. Pallo kävi kertaalleen jo Ilveksen maalissa mutta tilannetta edelsi kuitenkin selkeä paitsio.

Julie Forss lopetti kokkolalaisten flow-tilan kuitenkin upealla tavalla. Eini Vesaniemi lähetti tarkan syötön toiselle puolen kenttää pakkiparilleen ”Pullalle” ja tämä täräytti kovalla laukauksella pallon 30:stä metristä yläriman kautta verkon perukoille. Osuma oli varmasti yksi liigakauden komeimmista. Ottelu oli maalin syntyessä pelattu 83 minuuttia.

Maalin jälkeen hyviä tilanteita ei enää nähty kummassakaan päässä ja näin Ilvekselle ansaittu 3-1 vierasvoitto!

Koko Ilveksen joukkue taisteli hienosti ja raatoi hyvällä intensiteetillä kuumassa kelissä. Myös pallo liikkui hyvin Ilvespelaajalta toiselle hitaasta pelialustasta huolimatta ja ottelun aikana nähtiin useita hyviä syöttökombinaatioita.

Runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja Ilves on vahvasti kiinni yläloppusarjapaikassa. Lähin uhkaaja JyPK on viisi pistettä Ilveslaumaa perässä, joten ensi lauantaina Ilveksellä on kotipelissä Åland Unitedia vastaan mahdollisuus varmistaa paikka yläloppusarjaan.

Tervetuloa siis lauantaina kannustamaan Ilves voittoon! Ottelu alkaa Tammelan stadionilla klo 16.00


 

Maalikooste

Ilveksen kokoonpano

Avauskokoonpano

2 Forss Julie

3 Lauermaa Sini

4 Pohjoismäki Anniina

12 Laihanen Annika

13 Ärväs Roosa

14 Rasinen Aino (69′ 17 Mikkola Tuulia)

15 Roth Maaria (Kapt)

16 Vesaniemi Eini

19 Ojanen Sanni

21 Salmijärvi Johanna (90′ 29 Tuominen Isa)

22 Rannikko Heidi (46′ 11 Tuominen Roosa)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara

5 Bergius Jade

Naisten Respect Suomen Cupin 2017 puolivälierät ja välierät arvottu
Tappio sarjakärjelle