Ilves matkusti harjoitusotteluun HJK’ta vastaan sunnuntai-iltana. Maalirikkaassa ottelussa nähtiin kaksi Naisten liigaan valmistautuvaa joukkuetta ja HJK’lla näytti selkeästi olevan taktisia kuvioita suunniteltuna kautta ajatellen. Molemmat peluuttivat pelaajia laajalla rintamalla ja selvää on, että molemmissa joukkueissa on laaja materiaali ja toinen toistaan parempia pelaajia laittaa vaihdostakin kehiin.

Kaisa Björn avasi tänään maalijuhlan pelattuaan erikoistilanteen voimmakkaasti loppuun asti. Seuraavaksi tasoitti HJK Essi Sainion maalilla, Ilveksen hieman tehtyä huonoja valintoja pallollisena omassa puolustuspäässä.  Viime kauden maalikuningatar Heidi Kollanen osoitti miksi on niin hyvä maalintekijä näyttävällä sisäänajolla boksiin ja viimeisteli komean maalin Minna Meriluodon selän taakse.

Ensimmäinen jakso oli kaikenkaikkiaan ehjää pelaamista keltapaidoilta ja moni pelaaja pystyi pitämään palloa omilla ja etsimään oikeaa hetkeä murtautua HJK’n kovasta prässistä huolimatta. Iloista ja laadukasta peliä.

Toisella jaksolla nähtiin vielä kaksi maalia ja vaihtorumba, kun kumpikin joukkue etsii varmasti sopivaa ryhmitystä sarja-avausta ajatellen. Ensin Vilma Hakala täräytti pallon Ilveksen verkkoon toisen jakson alussa ja aivan pelin loppuminuuteilla hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Sini Lauermaa puski Emmi Ristimäen keskityksen maaliin ja näin Ilves pääsi hymyissä suin kotimatkalle, koska onhan voitto aina voitto, vaikka näissä peleissä ennenkaikkea haetaankin harjoiteltujen asioiden peliin viemistä. Paikkoja lisämaaleihin oli molemmilla joukkueilla ja tämä kertoo vielä pelin rikkonaisuudesta, mutta hyvällä tiellä ollaan Ilveslaumassa menossa kohti kautta 2016. Kaikki sopimuspelaajat olivat tänään mukana ja kentällä ja tästä pidetään kiinni, ettei loukkaantumisia ensi kaudella turhaan nähdä, oman kehon huolto on erityisen tärkeä asia tätä tavoitetta ajatellen.

Ensiviikolla Ilves aloittaa Suomen Cup taipaleensa kohtaamalla Hypsin.

Otteluraportti HyPS – Ilves (Suomen Cup)
Ilveksen Elina Myllymäki nimetty Suomen naisten maajoukkueeseen